Zoek in de site...

100 jaar Radboud Universiteit | Lezing en gesprek door historicus Jurijn Timon de Vos

100 jaar Radboud Universiteit | Lezing en gesprek door historicus Jurijn Timon de Vos

Waarom kwam er in 1923 een universiteit in Nijmegen? Met welke studies is de universiteit begonnen? En was de universiteit gelijk open voor iedereen ongeacht geslacht of religie? Een historicus vertelt het allemaal.

Altijd al meer willen weten van de heldhaftige geschiedenis van de Radboud Universiteit in de Tweede Wereld Oorlog? Benieuwd wat de heiligverklaarde Titus Brandsma met de Radboud Universiteit te maken had? En wie was de eerste vrouwelijke hoogleraar, wat deed ze en wanneer is ze aangesteld? Kom alles te weten over de 100-jarige geschiedenis van de Radboud Universiteit.


Denkwerk Festival | Lezingen, theater, muziek en meer - 100 jaar Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen op vrijdag 24 maart 2023Dit programma is onderdeel van Denkwerk Festival | Lezingen, theater, muziek en meer - 100 jaar Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen op vrijdag 24 maart 2023 | 19.30 – 00.00 uur | De Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen. De wereld is complex. Er is veel denkwerk te verzetten. Over ufo’s,  vriendschap, duurzaamheid, de dood, dieren, religie en nog veel meer. Kom naar Denkwerk en dompel je onder in een avond vol lezingen, gesprekken, theater, gedachtenexperimenten, film, muziek en een pubquiz. Laat je inspireren door de filosofen, theologen en religiewetenschappers van de Radboud Universiteit over alledaagse én grote thema’s.