Zoek in de site...

Goede relaties met je collega’s. Hoe doe ik dat? | Verdiepend gesprek voor Radboud-medewerkers over de huidige tijd en je werk (Gesprek)

Datum
dinsdag 7 november 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
12:30 tot
Locatie
Berchmanianum BM 3.200, Houtlaan 4, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects
Beschrijving

Goede relaties met je collega’s. Hoe doe ik dat? | Verdiepend gesprek voor Radboud-medewerkers over de huidige tijd en je werk

Niets is fijner dan het goed te kunnen vinden met je collega’s. Het maakt de werkdag gezelliger en het werk gemakkelijker. Toch kunnen vriendschappen op het werk ook tot ingewikkelde situaties leiden. Hoe vind je een goede balans? Is het belangrijker om leuke collega’s te hebben dan leuk werk? En hoe om te gaan met die ene collega met wie het helemaal niet klikt?


Wat zijn goede relaties?

Voor sommige mensen is het hebben van een leuk team belangrijker dan de inhoud van je functie. Want een goede relatie met collega’s zorgt voor prettigere samenwerking, vertrouwen, betere resultaten en meer werkplezier. Maar bevriend zijn met een collega kan ook voor moeilijkheden zorgen. Het wordt moeilijker om ‘nee’ te zeggen, en anderen kunnen zich buitengesloten voelen. Wat betekent ‘goede relaties’ voor jou?

Luister ook naar de podcast met filosoof Evert van der Zweerde: Waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat?

Onder leiding van een gespreksleider van Radboud Reflects ga je in een kleine groep met elkaar in gesprek. We gaan niet in op individuele situaties, maar denken verder over de vraag of we anders kunnen nadenken over de prestatiemaatschappij. Natuurlijk is er ook koffie en iets lekkers!

Deelname

Deelname is voor medewerkers van de Radboud Universiteit. Deelname is gratis.  
Schrijf je wel even in.

Werken op de Radboud Universiteit. Hoe doe ik dat?

Wat maakt werken op de Radboud Universiteit zinvol? Ben je trots op je werk? Hoe ga je om met mislukkingen? Hoe belangrijk is een goede relatie met collega’s? En hoe bewaar je een goede balans tussen werk en privé? In deze nieuwe reeks verdiepende gesprekken over de huidige tijd en je werk  gaan medewerkers van de Radboud Universiteit in kleine groepen in gesprek over deze vragen. Onder leiding van een gespreksleider van Radboud Reflects ga je op zoek naar vragen achter de dagelijkse praktijk. We gaan niet in op individuele werksituaties, maar we reflecteren op de maatschappelijke tendensen die ook op je werk doorspelen. Kom en denk anders over allerlei thema’s die je werk waarde geven.

Waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat? | Radboud Reflects Podcast met filosoof Evert van der Zweerde

“… We leggen latten op een hoogte die je met moeite aankan. En dat noemen we dan uitdagingen. Maar na iedere horde die je genomen hebt, staat weer een volgende. Het is nooit af. “

Wat is werk en wat maakt je werk waardevol? Wanneer ben je trots? Hoe ga je om met mislukkingen, de verwachtingen van anderen of werkdruk? En hoe vind je de balans tussen werk en privé? Luister naar deze podcast van Radboud Reflects waarin programmamaker Liesbeth Jansen in gesprek gaat met filosoof Evert van der Zweerde over de vraag: waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat?

Noteer ook alvast de datum van de volgende aflevering van Werken op de Radboud Universiteit. Hoe doe ik dat?:

  • Wo 06|12|23 Trots zijn op mijn werk. Hoe doe ik dat? | 12.30 - 13.30 uur | Locatie volgt


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Radboud Reflects? 
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.