Zoek in de site...

De rechtsstaat: beschermd en bedreigd | Rechtenstudenten in gesprek met voormalig president van de Hoge Raad en eredoctor Geert Corstens (Gesprek)

Datum
woensdag 11 oktober 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Collegezalencomplex, Mercatorpad 1, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects, Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Juridische Faculteitsvereniging
Spreker
Voormalig president van de Hoge Raad en eredoctor Geert Corstens
Beschrijving

De rechtsstaat: beschermd en bedreigd | Rechtenstudenten in gesprek met voormalig president van de Hoge Raad en eredoctor Geert Corstens

Een goede toegang tot het recht voor iedereen. Dat is waar Geert Corstens zich als president van de Hoge Raad sterk voor heeft ingezet. Is zijn missie geslaagd? En hoe kijkt hij aan tegen  actuele  strafrechtzaken en juridische misstanden? Kom luisteren hoe studenten van de rechtenfaculteit hem het hemd van het lijf vragen, en stel ook je eigen vragen.

Onlangs was Geert Corstens te gast bij Buitenhof. Bekijk de uitzending:


Actuele ontwikkelingen

Geert Corstens heeft een indrukwekkende carrière. Naast president van de Hoge Raad der Nederlanden was hij officier van justitie bij de rechtbank in Arnhem, en hoogleraar Straf- en procesrecht aan de Radboud Universiteit. In al deze functies had hij een grote belangstelling voor de maatschappelijke kanten van de rechtspraak.  

Nog altijd geldt hij als een autoriteit op het gebied van het strafrecht. Op dinsdag 17 oktober 2023 ontvangt hij een eredoctoraat van de Radboud Universiteit. Hoe kijkt deze gerenommeerde jurist naar actuele ontwikkelingen binnen de Nederlandse rechtsstaat? Welke factoren beschermen haar, en wat zijn duidelijke bedreigingen?

Geert Corstens gaat in gesprek met studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Programmamaker Liesbeth Jansen is de gespreksleider. Natuurlijk is er ook ruimte voor je eigen vragen!

Over de spreker

Geert CorstensGeert Corstens is voormalig president van de Hoge Raad der Nederlanden en emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Op 17 oktober ontvangt hij daar een eredoctoraat.

Studenten Amber Veldhuis, Coen Willemse, Maria Wijngaards, Carlo Olde Hanhof en Hidde Tiegelaar gaan met Geert Corstens in gesprek.

Deelname

Deelname in de zaal kost € 7,50 | Medewerkers van de RU en het Radboudumc en Alumni Benefits Card-houders € 5,- | Studenten en scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis.

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflects-abonnement misschien interessant.

Dit is een programma van Radboud Reflects en Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit en de Juridische Faculteitsvereniging.

Ben je student aan de Radboud Universiteit? Schrijf je dan in voor het Radboud Reflects Certificaat en toon anderen dat je je laat inspireren door verdiepende lezingen over de actualiteit.


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Radboud Reflects? 
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je verder denken over ethische vragen die spelen in jouw organisatie? Bekijk Radboud Reflects Professional – Ethische verdieping voor organisaties.