Zoek in de site...

Trots zijn op mijn werk. Hoe doe ik dat? | Verdiepend gesprek voor Radboud-medewerkers over je werk met collega's (Gesprek)

Datum
woensdag 6 december 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
12:30 tot
Locatie
Campus Radboud Universiteit, locatie volgt
Organisator(s)
Radboud Reflects
Beschrijving

Trots zijn op mijn werk. Hoe doe ik dat? | Verdiepend gesprek voor Radboud-medewerkers over je werk met collega’s

Wanneer was je voor het laatst trots op je werk? Wat maakte dat je je zo voelde? Vind je het belangrijk om trots te kunnen zijn op je werk? En wat is dat gevoel van trots eigenlijk precies? Kom en praat met collega’s over de zin en onzin van trots.

Wanneer ben je trots?

Het is fijn om trots te kunnen zijn. Op jezelf, op een collega of een prestatie. Trots ligt ten grondslag aan emancipatie en kan behulpzaam zijn om jezelf op waarde te schatten. Maar trots kan ook een lelijke kant hebben: door trots kun je jezelf overschatten of te lang vasthouden aan je eigen gelijk. Maar wat maakt dat je je trots voelt? Komt dat uit jezelf, of juist uit je omgeving? En wanneer wordt trots zijn op je werk negatief in plaats van positief?

Luister ook naar de podcast met filosoof Evert van der Zweerde: Waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat?

Onder leiding van een gespreksleider van Radboud Reflects ga je in een kleine groep met elkaar in gesprek. We gaan niet in op individuele situaties, maar denken verder over de vraag of we anders kunnen nadenken over de prestatiemaatschappij. Natuurlijk is er ook koffie en iets lekkers!

Deelname

Deelname is voor medewerkers van de Radboud Universiteit. Deelname is gratis.  
Schrijf je wel even in.

Werken op de Radboud Universiteit. Hoe doe ik dat?

Wat maakt werken op de Radboud Universiteit zinvol? Ben je trots op je werk? Hoe ga je om met mislukkingen? Hoe belangrijk is een goede relatie met collega’s? En hoe bewaar je een goede balans tussen werk en privé? In deze nieuwe reeks verdiepende gesprekken over de huidige tijd en je werk  gaan medewerkers van de Radboud Universiteit in kleine groepen in gesprek over deze vragen. Onder leiding van een gespreksleider van Radboud Reflects ga je op zoek naar vragen achter de dagelijkse praktijk. We gaan niet in op individuele werksituaties, maar we reflecteren op de maatschappelijke tendensen die ook op je werk doorspelen. Kom en denk anders over allerlei thema’s die je werk waarde geven.

Waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat? | Radboud Reflects Podcast met filosoof Evert van der Zweerde

“… We leggen latten op een hoogte die je met moeite aankan. En dat noemen we dan uitdagingen. Maar na iedere horde die je genomen hebt, staat weer een volgende. Het is nooit af. “

Wat is werk en wat maakt je werk waardevol? Wanneer ben je trots? Hoe ga je om met mislukkingen, de verwachtingen van anderen of werkdruk? En hoe vind je de balans tussen werk en privé? Luister naar deze podcast van Radboud Reflects waarin programmamaker Liesbeth Jansen in gesprek gaat met filosoof Evert van der Zweerde over de vraag: waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat?


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Radboud Reflects? 
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.