Zoek in de site...

Werken zonder stress. Hoe doe ik dat? | Verdiepend gesprek over je werk met collega’s (Gesprek)

Datum
woensdag 25 oktober 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
12:30 tot
Locatie
Skylounge, Erasmusgebouw 20ste verdieping, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects
Beschrijving

Werken zonder stress. Hoe doe ik dat? | Verdiepend gesprek over je werk met collega’s

Stress stress stress. We rennen van de ene afspraak naar de andere, eten onze lunch achter de computer en als we aan het einde van de middag naar huis gaan, is onze to-do lijst alleen maar langer geworden. Hoe komt dat? Wordt er teveel van ons gevraagd? Willen we het te goed doen? Of kunnen we geen nee zeggen? Kom en praat mee over de vraag wat stress je vertelt over de huidige prestatiemaatschappij.

Luister ook naar de podcast met filosoof Evert van der Zweerde: Waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat?

De normaalste zaak van de wereld

Stress is een van de grootste problemen in onze tijd. Veel mensen ervaren zoveel stress in hun werk dat ze burn-out raken of depressieve klachten krijgen. Tegelijk is stress zo normaal geworden dat ‘druk’ niet meer echt een antwoord is op de vraag ‘hoe gaat het met je?’ Heeft stress te maken met de hoeveelheid werk? Of kun je bij dezelfde hoeveelheid taken zowel stress als geen stress ervaren? Komt stress uit jezelf, uit de hoeveelheid werk, of is het een groter maatschappelijk probleem?

Onder leiding van een ervaren gespreksleider ga je in een kleine groep met elkaar in gesprek. We gaan niet in op individuele situaties, maar denken verder over de vraag of we anders kunnen nadenken over de prestatiemaatschappij. Natuurlijk is er ook koffie en iets lekkers!

Deelname

Deelname is voor medewerkers van de Radboud Universiteit. Deelname is gratis.  
Schrijf je wel even in.

Werken op de Radboud Universiteit. Hoe doe ik dat?

Wat maakt werken op de Radboud Universiteit zinvol? Ben je trots op je werk? Hoe ga je om met mislukkingen? Hoe belangrijk is een goede relatie met collega’s? En hoe bewaar je een goede balans tussen werk en privé? In deze nieuwe reeks verdiepende gesprekken over de huidige tijd en je werk  gaan medewerkers van de Radboud Universiteit in kleine groepen in gesprek over deze vragen. Onder leiding van een gespreksleider van Radboud Reflects ga je op zoek naar vragen achter de dagelijkse praktijk. We gaan niet in op individuele werksituaties, maar we reflecteren op de maatschappelijke tendensen die ook op je werk doorspelen. Kom en denk anders over allerlei thema’s die je werk waarde geven.

Waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat? | Radboud Reflects Podcast met filosoof Evert van der Zweerde

“… We leggen latten op een hoogte die je met moeite aankan. En dat noemen we dan uitdagingen. Maar na iedere horde die je genomen hebt, staat weer een volgende. Het is nooit af. “

Wat is werk en wat maakt je werk waardevol? Wanneer ben je trots? Hoe ga je om met mislukkingen, de verwachtingen van anderen of werkdruk? En hoe vind je de balans tussen werk en privé? Luister naar deze podcast van Radboud Reflects waarin programmamaker Liesbeth Jansen in gesprek gaat met filosoof Evert van der Zweerde over de vraag: waarde geven aan mijn werk. Hoe doe ik dat?

Noteer ook alvast de data van de volgende afleveringen van Werken op de Radboud Universiteit. Hoe doe ik dat?:

  • Di 07 |11|23  Goede relaties met collega's. Hoe doe ik dat? | 15.30 - 16.30 uur | Berchmanianum, BM 3.200
  • Wo 06|12|23  Trots zijn op mijn werk. Hoe doe ik dat?| 12.30 - 13.30 uur | Locatie volgt


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Radboud Reflects? 
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.