Zoek in de site...

Verkiezingen 2023: het einde van een tijdperk of meer van hetzelfde? | Directeurenlunch met politicoloog Andrej Zaslove (Gesprek)

Datum
woensdag 15 november 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
12:30 tot
Locatie
Huize Heyendael, Geert Groote plein 9, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects, Radboud Services en Radboudumc
Spreker
Politicoloog Andrej Zaslove
Beschrijving

Verkiezingen 2023: het einde van een tijdperk of meer van hetzelfde? | Directeurenlunch met politicoloog Andrej Zaslove

Op 22 november gaan we allemaal naar de stembus. Maar in de Tweede Kamer lijken zich politieke aardverschuivingen te voltrekken: grote partijen zijn gemarginaliseerd, Pieter Omtzigt staat ook zonder partijprogramma zomaar op 30 zetels in de peilingen, en heel veel zittende politici verlaten Den Haag. Wat is er aan de hand? En wat betekent dit voor ons vertrouwen in de politiek? Stel ook uw eigen vragen tijdens deze kleinschalige netwerkbijeenkomst met politicoloog Andrej Zaslove.

Duiding bij de actualiteit

Mensen zijn steeds minder geneigd om op een vaste partij te stemmen, en het vertrouwen in de politiek wordt steeds lager. Dit verklaart voor een deel de grote wijzigingen die er op dit moment plaatsvinden. Maar is dat alles? En zijn de veranderingen eigenlijk wel zo fundamenteel als we denken? Kom en ga in gesprek met politicoloog Andrej Zaslove, die duiding geeft bij de aanstaande verkiezingen.

Over de spreker

Andrej Zaslove - Foto Ted van AanholtAndrej Zaslove is politicoloog aan de Radboud Universiteit. Hij doet onderzoek naar populisme en politieke partijen. Hij meet hoe populistisch kiezers zijn en kijkt hij naar de verbanden tussen populisme en democratie, buitenlands beleid en gender.

Luister ook naar de podcast met Andrej Zaslove die Radboud Reflects opnam vlak na de val van het kabinet deze zomer:

In gesprek met Andrej Zaslove

Vanaf 12.00 uur is er een inloop met drankjes waarbij u in de gelegenheid bent om de andere deelnemers alvast te ontmoeten. De lezing van Andrej Zaslove begint om 12.30 uur. Na afloop van zijn lezing is er voldoende tijd om met hem en de andere gasten van gedachten te wisselen. Gespreksleider is Cees Leijenhorst, directeur onderwijs FFTR en wetenschappelijk adviseur bij Radboud Reflects.

Deelname

Aanmelding staat alleen open voor genodigden.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Radboud Reflects? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.