Radboud Actualiteitencolleges

Wetenschappelijke verheldering en verdieping bij maatschappelijke vragen en uitdagingen voor politici en beleidsmakers in politiek Den Haag.

De dood van Koningin Elizabeth II: keerpunt voor het Verenigd Koninkrijk?| Radboud Actualiteiten Podcast met cultuurwetenschapper Dennis Kersten

Luister naar deze Radboud Actualiteiten Podcast, over de politieke en maatschappelijke gevolgen van de dood van koningin Elizabeth II. Meer

Midterm Elections in Amerika: polarisatie en strijd | Radboud Actualiteitencollege met politicoloog Chris Nijhuis

Praat mee over de verkiezingsuitslagen van de Midterm Elections, polarisatie en het gevaar van democratisch verval in de Verenigde Staten.

Op dinsdag 8 november 2022 zijn de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten. De Amerikanen krijgen de kans om nieuwe volksvertegenwoordigers te kiezen op zowel lokale, statelijk als nationaal niveau.

Zullen de Democraten er in slagen om hun krappe meerderheid in de Senaat te behouden? Wat betekent een Republikeins succes in het Huis voor de effectiviteit van de regering Biden? En wat is de invloed van voormalig president Trump in deze verkiezingen? Politicoloog Chris Nijhuis bespreekt de belangrijkste uitslagen en reflecteert op de politieke implicaties hiervan voor het functioneren van de Amerikaanse democratie.

Wees van harte welkom bij dit Radboud Actualliteitencollege en denk verder over de gevolgen van de Midterm Elections in de Verenigde Staten.

Over de spreker

Chris Nijhuis Chris Nijhuis is een politicoloog. Hij onderzoekt de Amerikaanse politiek, populisme en buitenlandbeleid. In 2008 voerde hij campagne voor de Democraten in Virginia.

Deelname

Deelname is gratis. Schrijf je wel even in.  Reserveer alvast de datum. De inschrijving opent binnenkort.

De Radboud Actualiteitencolleges zijn een initiatief van de Radboud Universiteit en worden verzorgd door Radboud Reflects. Wetenschappers van de Radboud Universiteit stellen verdiepende vragen bij grote maatschappelijke vraagstukken. Ze brengen de nieuwste wetenschappelijke inzichten onder de aandacht van politici en beleidsmakers.

Terugblik Radboud Actualiteitencolleges

Wetenschappelijke verheldering en verdieping bij maatschappelijke uitdagingen voor politici en beleidsmakers in politiek Den Haag.

Over ons

De Radboud Actualiteitencolleges zijn een initiatief van de Radboud Universiteit en worden verzorgd door Radboud Reflects. Wetenschappers van de Radboud Universiteit stellen verdiepende vragen bij maatschappelijke vraagstukken. Ze brengen de nieuwste wetenschappelijke inzichten onder de aandacht van politici en beleidsmakers.

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u op de hoogte blijven van toekomstige Radboud Actualiteitencolleges? Mail dan denhaag@ru.nl