Radboud Actualiteitencolleges

Wetenschappelijke verheldering en verdieping bij maatschappelijke vragen en uitdagingen voor politici en beleidsmakers in politiek Den Haag.

Midterm Elections in de VS: polarisatie en strijd | Radboud Actualiteitencollege met politicoloog Chris Nijhuis en Amerikanist Jaap Verheul

Onderstaand programma was een groot succes. Alle deelnemers heel hartelijk dank voor uw komst. Het verslag, de video en de pocast komen binnenkort online.

Chris Nijhuis en Jaap Verheul en Tjidde Tempels Foto Ramon Tjan

Aankondiging

Praat mee over de verkiezingsuitslagen van de Midterm Elections, polarisatie en het gevaar van democratisch verval in de Verenigde Staten.

Op dinsdag 8 november 2022 zijn de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten. De Amerikanen krijgen de kans om nieuwe volksvertegenwoordigers te kiezen op lokaal, statelijk en nationaal niveau.

Zullen de Democraten er in slagen om hun krappe meerderheid in de Senaat te behouden? Wat betekent een Republikeins succes in het Huis voor de effectiviteit van de regering Biden? En wat is de invloed van voormalig president Trump in deze verkiezingen?

Politicoloog Chris Nijhuis signaleert de belangrijkste uitslagen en wijst op de politieke implicaties hiervan voor het functioneren van de Amerikaanse democratie. Amerikanist Jaap Verheul, bijzonder hoogleraar Transatlantische betrekkingen, analyseert wat de midterms voor de relatie tussen de VS en Europa betekenen.

Wees van harte welkom bij dit Radboud Actualliteitencollege en denk verder over de gevolgen van de Midterm Elections in de Verenigde Staten.

Over de sprekers

Chris Nijhuis Chris Nijhuis is een politicoloog. Hij onderzoekt de Amerikaanse politiek, populisme en buitenlandbeleid. In 2008 voerde hij campagne voor de Democraten in Virginia.

Jaap VerheulJaap Verheul is bijzonder hoogleraar Transatlantische betrekkingen. Hij bestudeert de politieke en culturele relaties tussen de VS en Europa.

Deelname is gratis. Schrijf je wel even in.

De Radboud Actualiteitencolleges zijn een initiatief van de Radboud Universiteit en worden verzorgd door Radboud Reflects. Wetenschappers van de Radboud Universiteit stellen verdiepende vragen bij grote maatschappelijke vraagstukken. Ze brengen de nieuwste wetenschappelijke inzichten onder de aandacht van politici en beleidsmakers.

De dood van Koningin Elizabeth II: keerpunt voor het Verenigd Koninkrijk?| Radboud Actualiteiten Podcast met cultuurwetenschapper Dennis Kersten

Luister naar deze Radboud Actualiteiten Podcast, over de politieke en maatschappelijke gevolgen van de dood van koningin Elizabeth II. Meer

Terugblik Radboud Actualiteitencolleges

Wetenschappelijke verheldering en verdieping bij maatschappelijke uitdagingen voor politici en beleidsmakers in politiek Den Haag.

Over ons

De Radboud Actualiteitencolleges zijn een initiatief van de Radboud Universiteit en worden verzorgd door Radboud Reflects. Wetenschappers van de Radboud Universiteit stellen verdiepende vragen bij maatschappelijke vraagstukken. Ze brengen de nieuwste wetenschappelijke inzichten onder de aandacht van politici en beleidsmakers.

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u op de hoogte blijven van toekomstige Radboud Actualiteitencolleges? Mail dan denhaag@ru.nl