Zoek in de site...

Waterschapsverkiezingen: Wat staat er op het spel? | Radboud Actualiteiten Podcast met ecoloog Hans de Kroon

Droogte of juist overstromende rivieren: door de klimaatverandering en het extremer worden van het weer, wordt het waterbeheer steeds belangrijker. Ecoloog Hans de Kroon vertelt over hoe de waterschappen ons landschap vormgeven. Hoe bepalen de waterschappen wiens belangen worden gediend? Zijn de belangen van de natuur gelijk aan die van de burgers, boeren of bedrijven?

Luister naar deze Radboud Actualiteiten Podcast over wat er op het spel staat bij de waterschapsverkiezingen.

Natuur als missie

Biodiversiteitherstel en klimaatneutraal werken zijn tegenwoordig in de missie van waterschappen opgenomen. Ecoloog Hans de Kroon vertelt wat dit betekent voor een waterschap als de thema’s werkelijk tot hun recht willen komen. Programmamaker Liesbeth Jansen ging met hem in gesprek.

Over de spreker

Hans de KroonHans de Kroon is hoogleraar Plantecologie aan de Radboud Universiteit en de directeur van het Radboud Institute for Biological and Environmental Sciences (RIBES). Hij kreeg internationaal bekendheid met zijn onderzoek naar de achteruitgang van het aantal insecten.


Hans de Kroon sprak samen met planoloog Sander Meijerink over dit thema tijdens een Actualiteitencollege op de Radboud Universiteit. Bekijk de terugblik.

Radboud Actualiteiten Podcast
De Radboud Actualiteiten Podcast biedt wetenschappelijke duiding bij prangende politieke vragen. Elke aflevering spreken we met een Radboud-wetenschapper over een actuele maatschappelijke kwestie. Één spreker, één onderwerp. Verdieping en duiding in een kort vraaggesprek. Bekijk ook de Radboud Actualiteitencolleges. Wetenschappelijke verheldering en verdieping bij maatschappelijke vragen en uitdagingen voor politici en beleidsmakers in politiek Den Haag.