Het Oekraïne-referendum. Wat staat er op het spel? | Actualiteitencollege met jurist Henri de Waele (Debat)

dinsdag 5 april 2016Plaats in mijn agenda
12:45 tot
Erasmusgebouw
Organisator(s)
Radboud Reflects en VOX
Spreker
Jurist Henri de Waele

ac-oekraine-referendum

Waar gaat het Oekraïne-referendum over?Jurist Henri de Waele van de Radboud Universiteit geeft tekst en uitleg.

Henri de Waele is jurist legt uit wat het associatieverdrag inhoudt en wat de rol van het referendum hierin is. Tegenstanders schermen vooral met het argument dat we ons op een hellend vlak begeven en dat de EU ervoor opdraait mocht Oekraïne failliet gaan. Klopt dat? Wat zijn de grenzen van het verdrag?

Henri de Waeleis hoogleraar Internationaal en Europees recht aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek focust op het Europese institutionele recht, met nadruk op het systeem van rechtsbescherming en het Europees burgerschap. Hij doet ook onderzoek naar de positie van de Unie in het internationale rechtsverkeer.

Filosoof en politicoloog Tim Houwen is gespreksleider.

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.