Zoek in de site...

Terugblik Avond van het Toeval | Lezing, theater en gesprek

Avond van het Toeval
Lezing, theater en gesprek
Maandag 16 mei 2016 | 19.30 - 22.30 uur | LUX, Nijmegen

"Ik vond het een prettige, goed verzorgde, inspirerende, emoties rakende, speelse, verrassende, informatieve, vermakelijke en boeiende avond. Heb genoten en het leuk gehad. Een hartstikke bedankt aan alle organisatoren."
"Het was voor mij de eerste keer dat ik een avond van Radboud Reflects deelnam en ik ben aangenaam verrast door de gevarieerde manier waarop het onderwerp over het voetlicht gebracht werd. Het afsluitende gesprek vond ik heel fijn en onmisbaar, dat had wat mij betreft nog uitgebreider gemogen." (uit deelnemersevaluaties)

Verslagen

"Voor het slapen gaan sloeg Lisa Doeland, programmamaker van Radboud Reflects, toevallig een boek open van Stefan Zweig. De eerste keer dat Zweig een theaterstuk schreef, wilde de grootste acteur van zijn tijd daarin een hoofdrol vertolken. Vlak voordat de repetities van start zouden gaan, stierf de man. Niet lang daarna meldde een ook zeer goede acteur zich: hij had het stuk van Zweig gelezen, vond het prachtig en wilde een rol op zich nemen. Twee weken voordat de repetities begonnen liet ook hij het leven. Zweig durfde in de vijfentwintig jaar die daarop volgden niets meer met theater te doen. Uiteindelijk vertaalde hij toch een theaterstuk. Een vriend van hem wilde dat graag spelen en, ja, ook de beste man overleed." - Lees het volledige verslag van de Avond van het Toeval

Lees het Twitterverslag van de Avond van het Toeval op Storify

Video

In de media
De VPRO was aanwezig bij de Avond van het Toeval en sprak met Ralph van Raat en Klaas Landsman voor hun late night magazine Nooit Meer Slapen. Beluister het fragment.

Radio 1 - Wat is toeval?
Radio 1 - Toeval is eigenlijk logisch
Trouw - Toeval bestaat niet, toch?

Audio

Foto's


Aankondiging activiteit
Aankondiging Avond van het Toeval