Zoek in de site...

Terugblik Leve de slaap | Lezingen, gesprekken en meer

Leve de slaap
Lezingen, gesprekken en meer

Dinsdag 21 juni 2016 | 19.30 - 22.00 uur | LUX, Nijmegen

"Leerzaam, veelzijdig, en zeer prettig van toon (sprekers en voorzitter). Niet te serieus, met humor. Ga zo door!" (uit een deelnemersevaluatie)

Verslagen
"Psycholoog Ton Coenen beet het spits af en gidste het publiek door de geschiedenis van het slaaponderzoek. Halverwege de negentiende eeuw ziet de zogeheten passieve theorie over slaap het licht: een mens heeft een continue stroom van informatie nodig. Wordt die gereduceerd, dan val je in slaap. Vele jaren later komen Giuseppe Moruzzi en Horace Magoun tot de reticulaire theorie over slaap. Een deel in de hersenen zorgt voor wakker zijn, een ander gebied voor slaap. Daar tussenin ligt het gebied waardoor REM-slaap optreedt." - Lees het volledige verslag.

"Er worden tegenwoordig 3 bewustzijnstoestanden erkend: waak, slaap en rem-slaap (de dromenslaap)" In het twitterverslag lees je meer.

In de media
VOX - 'Slaapexpert: 'Beter niet 's nachts doorstuderen'
Dat we moeten slapen weten we allemaal wel, maar waarom en hoe precies? Rondom dat thema vindt vanavond het Radboud-Reflects-evenement Leve de Slaap plaats. Vox ging alvast in gesprek met slaapexpert Ton Coenen. 's Nachts doorstuderen vindt hij geen goed idee. Lees het hele artikel.

Audio

Video

Foto'sAankondiging

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.