Zoek in de site...

Terugblik Brexit? | Actualiteitencollege met politicoloog Anna van der Vleuten


Brexit? 
Actualiteitencollege met politicoloog Anna van der Vleuten
Donderdag 23 juni 2016 | 12.45 - 13.30 uur | Hal Erasmusgebouw
 

Verslagen
"To be or not to be, to brexit or to bremain, dat is de vraag die heel Europa donderdag 23 juni bezighield. Op die dag stemden de Britten over het lidmaatschap van de Europese Unie. Peilingen voorspellen een nek-aan-nek race. Er staat veel op het spel." Lees hier het verslag.

"Het patroon: wel lid blijven, maar op onze voorwaarden, zien we in de geschiedenis veelvuldig terug bij de Britten." Hier lees je alle tweets in onze Storify

Column
"De Britten organiseren een referendum of ze wel bij de Europese Unie willen blijven horen. Het moet niet gekker worden! Wat doen die lui überhaupt bij de Europese Unie? Wat hebben ze met de rest van Europa gemeen? Sterker nog, ze noemen óns daar ‘Europe’, een geografische aanduiding die ophoudt bij de territoriale wateren net buiten Scheveningen. Europe, dat is voor de Britten het vasteland, exclusief hun eigen eilandjes." Column door Peter van der Heiden: Brexit.

In de media
Omroep Gelderland
Omroep Gelderland was op donderdagochtend 23 juni op de campus van de Radboud Universiteit en interviewde Anna van der Vleuten voorafgaand aan het actualiteitencollege. Fragment Omroep Gelderland (mp3, 8 MB)

Foto's

Video


Podcast

Aankondiging activiteit
Aankondiging actualiteitencollege Brexit?

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.