In de ban van de boerkini | Actualiteitencollege door politiek filosoof Anya Topolski

dinsdag 30 augustus 2016Plaats in mijn agenda
12:45 tot
Hal Erasmusgebouw, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects en VOX
Spreker
Politiek filosoof Anya Topolski

boerkini-verbod-672

Boerkini symbool van onderdrukking of van vrijheid?

Wat is precies het probleem met de boerkini? Is het rechtvaardig dat vrouwen worden verplicht om zich in weinig verhullende kleding op het strand te begeven? Is de boerkini een symbool van onderdrukking? Of zorgt zij juist voor meer emancipatie en vrijheid voor moslim vrouwen? Leer in je lunchpauze hoe anti-semitisme, islamofobie en feminisme te maken hebben met het boerkiniverbod.

Anya Topolski over het boerkini-verbod

Politiek filosoof Anya Topolski van de Radboud Universiteit spreekt over het boerkiniverbod en legt uit wat het belang is van protesten en van solidariteit. Na haar inleiding gaat ze in gesprek met filosoof Cees Leijenhorst.

Over de spreker(s)

Topolski, AnyaAnya Topolski is een gedreven politiek filosoof. Ze is verbonden aan de KULeuven en aan de Radboud Universiteit. Thema's waar ze over schrijft, maar ook de straat voor opgaat zijn feminisme en anti-semitisme.

Leijenhorst, Cees 2Cees Leijenhorst is hoofddocent Geschiedenis van de moderne filosofie aan de Radboud Universiteit.

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.