Zoek in de site...

Terugblik Canada’s Response to the Refugee Crisis | Ambassador’s Lecture by Sabine Nölke, Ambassador of Canada to The Netherlands

Canada’s Response to the Refugee Crisis
Ambassador’s Lecture by Sabine Nölke, Ambassador of Canada to The Netherlands
Donderdag 29 september 2016 | 19.30 - 21.00 uur | Aula RU

"Ontzettend leuke en interessante lezing! De opbouw van haar verhaal was duidelijk en gaf een goede achtergrond van de situatie in Canada. Het interview met de heer Van der Zweerde vormde hier een goede toevoeging op doordat hij de situaties in Nederland en Canada kritisch met elkaar vergeleek. Een zeer positieve ervaring." (uit een deelnemersevaluatie)

Verslagen
"Over migratie kan Nölke uit eerste hand vertellen. Ze werd geboren in Duitsland en groeide daar op. Tijdens haar studie ging ze voor een uitwisselingsprogramma naar Canada. “Ik vond er mijn man en ging nooit meer weg. Vaak zeggen mensen tegen me dat mijn achternaam niet erg Canadees klinkt, maar eigenlijk is dat onjuist. Canada is een land van immigranten. Het feit dat ik, die niet in Canada geboren ben, toch ambassadeur van Canada in Nederland kan worden, laat zien hoe de integratie vorm krijgt. Een goede vriend binnen het departement is ambassadeur in Noorwegen. Hij is een Poolse vluchteling die homoseksueel en joods is.”" Lees het volledige verslag van Canada’s reactie op de vluchtelingencrisis.

Sabine Nölke: in Canada we celebrate our difference. For instance, since recently we celebrate Chinese new year at schools. Bekijk alle tweets op Storify.

Podcast

Video

Foto's


Aankondiging activiteit
Aankondiging ambassadeurslezing Canada’s Response to the Refugee Crisis

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Do you want to stay up to date about our activities? Please sign in for the English newsletter.