Zoek in de site...

Ma 03|10|16 24 Wochen | Film en debat over het afbreken van de zwangerschap bij het syndroom van Down

24 Wochen
Film en debat over het afbreken van de zwangerschap bij het syndroom van Down
Met universitair hoofddocent communicatie- en informatiewetenschappen José Sanders en hoogleraar medische ethiek Evert van Leeuwen.
Maandag 3 oktober 2016 | 19.00 - 21.45 uur | LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

"Prachtige en indrukwekkende film! Vond het een interessante avond; nog meer te weten gekomen over de mogelijkheden, verschillende perspectieven die erover bestaan etc. Heel blij dat ik gegaan ben! Dank voor de goede organisatie en complimenten aan Lisa voor het modereren van het gesprek!" (uit een deelnemersevaluatie)

Verslag
"In Nederland hebben zwangere vrouwen en hun partners binnenkort toegang tot de NIPT-test waarmee onder andere aangetoond kan worden of je kind Downsyndroom heeft. De test is minder gevaarlijk voor de foetus. Wat betekent deze technologische innovatie voor de zwangere vrouw, haar partner en het ongeboren kind? Wat doe je als je er achter komt als je erachter komt dat je ongeboren kind het syndroom van Down heeft? Precies over die vraag gaat de Duitse film 24 Wochen." Lees het volledige verslag van 24 Wochen.

Podcast
Het gesprek over de NIPT-test, dat plaatsvond voorafgaand aan de film

Foto's

In de media
Voxweb - 24 Wochen: dilemma’s rond ongeboren kind
'Hoe lastig is het dilemma van ouders die dankzij de steeds betere testmethodes ontdekken dat de foetus is belast is met het syndroom van Down? Ilse Feenstra werkt als klinisch geneticus in het Radboudumc en heeft ervaring met de problematiek. Vox sprak haar aan de vooravond van de vertoning van de indringend film 24 Wochen in LUX.' Lees het hele artikel op voxweb.nl.

Aankondiging activiteit
Aankondiging 24 Wochen | Film en debat over het afbreken van de zwangerschap bij het syndroom van Down

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.