Zoek in de site...

Terugblik Religie in uitvoering | Lezing

Religie in uitvoering
Gesprek met theoloog en bisschop Gerard de Korte
Dinsdag 4 oktober 2016 | 19.30 - 21.30 uur | Collegezalencomplex RU

"Zeer inspirerend en open gesprek. Goede gespreksleider en dat leidde tot diepgang. De nadruk op dialoog met andere godsdiensten sprak mij zeer aan, evenzeer de maatschappelijke dialoog. Alle vier de thema's vond ik belangrijk en goed uitgewerkt." (uit een deelnemersevaluatie)

Verslagen
"Bisschop De Korte werd in 2015 tot Theoloog des Vaderlands uitgeroepen. Wie is de theoloog achter de bisschop? Wat is zijn visie op de kerk, het geloof en de samenleving? Hoogleraar Gender en Religie Maaike de Haardt ging aan de hand van vier filmfragmenten met De Korte in gesprek over de interreligieuze dialoog, de crisis van kerk en godsvraag, de plaats van de kerk in de samenleving en de betekenis van theologie." Lees het volledige verslag van Religie in uitvoering.

"Kerk hoort luis in de pels EN bondgenoot van de overheid te zijn, maar liefst dat laatste." Bisschop De Korte, religie in uitvoering. Lees het twitterverslag van Religie in uitvoering

Podcast

Video

In de media

NieuwW!J - 6 oktober 2016 | Tanja van Hummel van NieuwW!J schreef een verslag naar aanleiding van haar bezoek aan de lezing en integreerde de vertoonde beeldfragmenten hierin. Lees het verslag op NieuwW!J.

Foto's

Aankondiging activiteit
Aankondiging Religie in uitvoering

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.