Terugblik Strafrecht en ethiek | JFV - Ondervraging van strafpleiter Stijn Franken

Strafrecht en ethiek
JFV - Ondervraging van strafpleiter Stijn Franken
Dinsdag 1 november 2016 | 19.30 - 21.00 uur |Grotiusgebouw RU

"Erg interessant en leuk om een keer het verhaal van een andere kant te horen!" (uit een deelnemersevaluatie)

Verslagen
"Op welke manier beïnvloedt zijn werk als advocaat de wetenschapper in hem? Franken: “Als ik optreed als advocaat, zien mensen me als wetenschapper. Op de universiteit ben ik juist de strafpleiter. Ik vind het een interessante mix omdat ik kan onderzoeken wat in de praktijk interessant blijkt te zijn." Lees het volledige verslag van Ondervraging van Stijn Franken.

"Ik gebruik nooit zaken die ik zelf als advocaat heb gedaan als voorbeeld in de collegezaal, zegt Franken. Maar wel fictieve die erop lijken." Lees het Twitterverslag van Stijn Franken | JFV - Ondervraging.

Aankondiging activiteit
Aankondiging van Strafrecht en ethiek | JFV - Ondervraging van strafpleiter Stijn Franken

Maand van de Ethiek @ Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Wat is de rol van ethiek in het recht? Voor welke ethische dilemma’s zien juristen zich gesteld? En is het belangrijk dat zij zich laten leiden door ethische overwegingen? In november 2016 streek Radboud Reflects neer op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid om samen met studenten, medewerkers en het algemene publiek verder te denken over juridisch-ethische kwesties.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.