Zoek in de site...

Terugblik InScience Big Ideas: Philosopher James Garvey – Nudge, Nudge, Who's There?

InScience Big Ideas: Philosopher James Garvey
Nudge, Nudge, Who's There?
Zaterdag 5 november 2016 | 19.30 - 21.00 uur | LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

Verslag
"We worden aan de lopende band beïnvloed zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Oftewel: we worden constant genudged. Dagelijks worden kleine en grote (onzichtbare) boodschappen op je afgevuurd om je in een bepaalde richting te laten bewegen. Wat is nudgen precies en moeten we ons er zorgen over maken? Filosoof James Garvey sprak erover op het wetenschapsfilmfestival InScience, dat van 2 tot 6 november 2016 plaatsvond in Nijmegen." Lees het volledige verslag van Nudge Nudge, Who's There?

Podcast

Video

Foto's

Aankondiging activiteit
Aankondiging van InScience Big Ideas: Philosopher James Garvey – Nudge, Nudge, Who's There?

Over de Big Ideas
De Big Ideas tijdens wetenschapsfilmfestival InScience van 2 – 6 november 2016 waren een samenwerking van InScience en Radboud Reflects.

Big Ideas
Opzienbarende wetenschap begint met een idee. Een groot idee. Grote ideeën die de wereld beter kunnen maken of grote ideeën die je de wereld beter doen begrijpen.
Zo was er de Britse scheikundige Lee Cronin. Hij probeert leven te maken in een lab. Om bijvoorbeeld malaria te bestrijden. James Garvey de Britse hoofdredacteur van Philosophy Magazine pleit voor gedragsverandering met argumenten in plaats van met verleidingstechnieken van reclamejongens of politici. De Australische biomedisch animator Drew Berry brengt moleculaire processen in beeld. Hoe doet hij dat? En de Amerikaanse psycholoog Renee Hertzman stelt dat de we eerst milieumelancholie moeten omarmen om daarna daadwerkelijk iets aan de klimaatcrisis te kunnen doen.

InScience

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Do you want to stay up to date about our activities? Please sign in for the English newsletter.