Zoek in de site...

Terugblik De drive van Roel Schutgens | Gesprek met een bevlogen jurist

De drive van Roel Schutgens
Gesprek met een bevlogen jurist
Donderdag 10 november 2016 | 12.45 - 13.30 uur |Hal Grotiusgebouw RU

Verslag
"Schutgens trapte stevig af. “Het recht is schizofreen zoals de mens zelf. De mens is een vat vol tegenstrijdigheden. Je kunt verschillende dingen verlangen die niet gelijktijdig te realiseren zijn.” Verlangen we ook iets contradictoirs van het recht? Jazeker. Het rechtssysteem moet zowel zekerheid bieden als gerechtigheid garanderen. Dat zijn volgens Schutgens twee uitgangspunten die zelden tegelijkertijd waar kunnen zijn. Waarom is dat zo lastig?" Lees het volledige verslag van De drive van Roel Schutgens.

"Morele gevoelens kunnen van mens tot mens en en zelfs van moment tot moment verschillen, aldus Roel Schutgens." Bekijk het twitterverslag van De drive van Roel Schutgens | Gesprek met een bevlogen jurist.

Podcast

Foto's

Aankondiging activiteit
Aankondiging van De drive van Roel Schutgens | Gesprek met een bevlogen jurist

@ Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Wat is de rol van ethiek in het recht? Voor welke ethische dilemma’s zien juristen zich gesteld? En is het belangrijk dat zij zich laten leiden door ethische overwegingen? In november 2016 streek Radboud Reflects neer op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid om samen met studenten, medewerkers en het algemene publiek verder te denken over juridisch-ethische kwesties.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.