Zoek in de site...

Wat doet het Europees Hof voor de Rechten van de Mens? | Gesprek met oud-EHRM-rechters Jos Silvis en Wilhelmina Thomassen (Seminar)

Datum
vrijdag 18 november 2016Plaats in mijn agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
De Waagh, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects Maand van de Ethiek @ Faculteit der Rechtsgeleerheid
Spreker
Oud-EHRM-rechters Jos Silvis en Wilhelmina Thomassen
Beschrijving

EHRM

Inschrijven

Wat houdt het werk van rechters aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens precies in? Tegen welke dilemma’s lopen zij aan? Vraag het oud-EHRM-rechters Jos Silvis en Wilhelmina Thomassen tijdens een bijeenkomst speciaal voor studenten en medewerkers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is het hoogste juridische orgaan in Europa dat de mensenrechten van individuen verdedigt. Bijvoorbeeld het recht op voedsel, het recht op onderwijs, het recht op vrijheid van meningsuiting.

Bekijk de film over het EHRM

Vrede van Nijmegen Penning

Dit jaar krijgt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de Vrede van Nijmegen Penning uitgereikt op vrijdag 18 november om 15.45 uur in de Stevenskerk. Iedereen is welkom bij deze prestigieuze uitreiking. Schrijf je wel in via www.vredevannijmegenpenning.nl. Schuif voorafgaand aan de uitreiking aan gesprek met oud-EHRM-rechters.

Ethicus Marcel Becker leidt het gesprek.

Deelname voor het gesprek is gratis. Schrijf je wel even in.

Inschrijven

www.ru.nl/rr/EHRM


Wat is de rol van ethiek in het recht? Voor welke ethische dilemma’s zien juristen zich gesteld? En is het belangrijk dat zij zich laten leiden door ethische overwegingen? In november 2016 strijkt Radboud Reflects neer op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid om samen met studenten, medewerkers en het algemene publiek verder te denken over juridisch-ethische kwesties.

Laat je inspireren in deze Maand van de Ethiek en denk verder tijdens de vele activiteiten.