Zoek in de site...

Terugblik De zaak van het Vliegend Spaghettimonster | Theatrale rechtszitting

De zaak van het Vliegend Spaghettimonster
Theatrale rechtszitting 
Woensdag 23 november 2016 | 19.30 - 21.30 uur | LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

"De voorstelling was erg toegankelijk voor mensen met verschillende opleidingniveaus terwijl het wel een goed intellectueel karakter had. Ik persoonlijk heb er zeker dingen van geleerd. Het was vermakelijk en leerzaam, deze combinatie vind ik erg goed. Ik heb genoten!" (uit een deelnemersevaluatie)

Verslag
"Terwijl de zaal langzaam volloopt, overleggen de advocaten nog druk met hun getuigendeskundigen. Het belooft een spannend proces te worden… uitkomst onbekend. Rechter Roel Schutgens opent de zitting met het schetsen van de zaak: hoger beroep in de zaak Coolen tegen gemeente Nijmegen. Mag dhr. Coolen wel of niet een vergiet dragen op een pasfoto bestemd voor officiële documenten?" Lees het volledige verslag van de zaak van het Vliegend Spaghettimonster.

Lees het Engelstalige verslag "Pastafarianism and the issue of the holy headgear" van de zaak van het Vliegend Spaghettimonster.

"Pastafariër Coolen bepleit voor de rechtbank het dragen van het heilige vergiet." Lees het volledige Twitterverslag.

Podcast

Video

Foto's

In de media
VOX: 'Met een vergiet op het hoofd de rechtszaal in'
Een vergiet dragen op de pasfoto die in je rijbewijs komt. Mag dat? Die vraag stond woensdagavond centraal tijdens een hilarische ‘theatrale rechtszitting’ in LUX. Pastafariër Mathé Coolen vs de gemeente Nijmegen. Juristen en studenten van de rechtenfaculteit speelden de hoofdrollen. Met glans. Lees het hele artikel.

De Gelderlander: 'Nederlandse mag niet met vergiet op hoofd op rijbewijs'
Een vrouw uit Nijmegen mag niet met een vergiet op haar hoofd op de foto voor haar rijbewijs. De rechter besloot dat de gemeente Nijmegen niet gedwongen kan worden een rijbewijs aan haar te verstrekken. Lees het hele artikel.

Aankondiging activiteit
Aankondiging De zaak van het Vliegend Spaghettimonster | Theatrale rechtszitting

Maand van de Ethiek @ Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Wat is de rol van ethiek in het recht? Voor welke ethische dilemma’s zien juristen zich gesteld? En is het belangrijk dat zij zich laten leiden door ethische overwegingen? In november 2016 streek Radboud Reflects neer op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid om samen met studenten, medewerkers en het algemene publiek verder te denken over juridisch-ethische kwesties.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.