Zoek in de site...

Terugblik Are We Smart Enough To Know How Smart Animals Are? | Lezing

Are We Smart Enough To Know How Smart Animals Are?
Lezing door primatoloog Frans de Waal
Dinsdag 29 november 2016 | 19.30 - 21.30 uur | De Vereeniging, Nijmegen

"Grandioze avond: zeer goede presentatie door Frans de Waal, interessant aanvullend vraaggesprek. En leuk om zoiets met 1.399 andere geïnteresseerden mee te maken in de Vereeniging." (uit een deelnemersevaluatie)

Verslag
"Frans de Waal is misschien wel de enige die het begrip kantoortuin wat meer naar de letter genomen had dan de meeste mensen die achter een bureau werken. De Nederlandse primatoloog houdt kantoor boven het apenverblijf van de Amerikaanse universiteit waar hij werkt. Als hij door het raam tuurt, ziet hij de apen die hij onderzoekt." Lees het volledige verslag over de lezing van Frans de Waal.

'Hoe kunnen we het IQ van dieren testen? Dat is lastig. Iedere soort heeft zijn eigen kundigheden en gebreken, stelt Frans de Waal.' Lees het Twitterverslag op Storify

Foto's

Podcast

In de media
Voxweb: 'De apen in Spinoza hadden het hartstikke goed'
Toen Frans de Waal met chimpansees werkte in het Spinozagebouw, was Jo Vossen zijn hoogleraar. Hij herinnert zich De Waal nog goed. ‘Op een gegeven moment ging één van de chimps ervandoor. Die moesten we bij tandheelkunde uit een boom halen.’ Lees het hele artikel.

Voxweb: 'Frans de Waal over chimps in het Spinoza'
Frans de Waal ontmoette zijn allereerste chimpansees op de Nijmeegse universiteit, waar de nu wereldberoemde primatoloog eind jaren zestig biologie studeerde. Dat dieren slimmer zijn dan we denken, wist hij toen al, vertelt hij in de Vox die vandaag verschijnt. Een interview in aanloop naar zijn komst naar Nijmegen. Lees het hele artikel.

N1: 'Frans de Waal weer in Nijmegen voor drukbezochte lezing'
De lezing van bioloog Frans de Waal trok dinsdag grote belangstelling. Radboud Reflects organiseerde de lezing in concertgebouw De Vereeniging. 
Lees het hele artikel.

Aankondiging activiteit
Aankondiging lezing Are We Smart Enough To Know How Smart Animals Are?

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Do you want to stay up to date about our activities? Please sign in for the English newsletter.