Zoek in de site...

Terugblik Harry Potter as a Sacred Text | Lezing

Harry Potter as a Sacred Text
Lecture by religion scientist Carole Cusack
Donderdag 1 december 2016 | 19:30 tot 21:00 uur | Collegezalencomplex Radboud Universiteit, Mercatorpad 1, Nijmegen

"De spreker was heel enthousiast, maakte interessante connecties en wist de grote groep aanwezigen makkelijk mee te krijgen. Ze sprak erg geanimeerd en beantwoorde de vragen uitstekend." (uit een deelnemersevaluatie)

Verslag
Voordat Cusack inging op de religieuze potentie van de boeken, behandelde ze eerst de vraag waar het idee vandaan komt dat het lezen van een boek een morele uitwerking kan hebben op de lezer. Cusack betoogde dat lezen lange tijd vooral iets was voor de elite. “De algemene overtuiging was dat literatuur moreel verheven was en lezen met name iets voor academici, die de canon tot zich namen.” Lees het volledige verslag van de lezing Harry Potter as a Sacred Text.

"Religion is a cultural production just like music and literature" says Carole Cusack. Lees het volledige Twitterverslag op Storify.

Podcast

Video

Foto's

In de media
Voxweb: 'Drie religieuze trekjes van Harry Potter'
Gisteravond gaf religiewetenschapper Carole Cusack, voor Radboud Reflects, een lezing over de relatie tussen Harry Potter en religie. Beide hebben namelijk meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. Vox schetst drie raakvlakken tussen Harry Potter en religie. Lees het hele artikel.

Aankondiging
Aankondiging van Harry Potter as a Sacred Tekst

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Do you want to stay up to date about our activities? Please sign in for the English newsletter.