Zoek in de site...

Terugblik Astronomy in The Vatican | Lezing door pauselijk astronoom Guy Consolmagno

Astronomy in The Vatican
Lezing door pauselijk astronoom Guy Consolmagno
Donderdag 8 december 2016 | 19.30 - 21.00 uur | Collegezalencomplex RU

"Zeer geslaagde avond, geweldige spreker over een zeer interessant onderwerp dat mij zeker zal bijblijven. Complimenten voor de goede tijdsindeling; geen overhaaste lezing en een mooi, rond verhaal." (uit een deelnemersevaluatie)

Verslagen
"In 2016 is het vierhonderd jaar geleden Nicolaas Copernicus’ boek op de index van verboden werken terecht kwam. Hij schreef daarin dat de zon het centrum van het universum was, waarmee de aarde niet langer gold als middelpunt. Tot die tijd waren met name de filosofische en de christelijke traditie met elkaar in gesprek over wereldbeelden, maar vanaf de vroege zeventiende eeuw meldt zich dus een derde gesprekspartner: de exacte wetenschap." Lees het volledige verslag van Astronomy in The Vatican.

Lees het volledige Twitterverslag op Storify

Podcast

Video

Foto's

In de media
Voxweb: 'De astronoom van de paus als buurman'
Het is vierhonderd jaar geleden dat het Vaticaan de schriften van astronoom Nicolaas Copernicus veroordeelde. Voor de Nijmeegse sterrenkundigen, theologen en wetenschapshistorici reden om een symposium te organiseren. Met als speciale gast de astronoom van de paus. Lees het hele artikel.

Voxweb: 'Geen plannen om marsmannetjes te bekeren'
Aan het hoofd van de Vaticaanse sterrenwacht staat de in Amerika geboren en getogen jezuïet Guy Consolmagno. Donderdag komt hij naar de universiteit voor een publiekslezing. Vijf vragen aan de directeur van Specola Vaticana naar wie ook een asteroïde is genoemd. Lees het hele artikel.

NEMO Kennislink: 'De bijbel inspireert mij om astronoom te zijn'
In het Vaticaan vind je niet alleen priesters die hun leven wijden aan gebed en bezinning. Maar ook veertien broeders die er als astronoom werken en publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. NEMO Kennislink interviewt Guy Consolmagno, de baas van het Vaticaans Observatorium over de strijd tussen geloof en wetenschap, onderzoek in het Vaticaan en of de kerk echt geïnteresseerd is in meteorieten. Lees het hele artikel.

Aankondiging activiteit
Aankondiging lezing Astronomy in The Vatican

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Do you want to stay up to date about our activities? Please sign in for the English newsletter.