18|08|25 Thinkers’ Corner RadboudReflects@Introfestival | Philosopher Lisa Doeland and theologian Liesbeth Jansen on Polyamory, Travelling, Digital Detox and Growing up.

Thinkers’ Corner RadboudReflects@Introfestival | Philosopher Lisa Doeland and theologian Liesbeth Jansen on Polyamory, Travelling, Digital Detox and Growing up.Thinkers’ Corner RadboudReflects@Introfestival | Philosopher Lisa Doeland and theologian Liesbeth Jansen on Polyamory, Travelling, Digital Detox and Growing up. | Saturday Augustus 25 2018 | 16.00 – 18.00 hrs. | Kloster Graefenthal, Kessel | Dutch and English

English follows Dutch

Wat is de impact van je mobiele telefoon op je dagelijks leven? Is reizen het nieuwe roken? Is de intro het begin van je volwassen leven? En is één relatie hebben niet heel ouderwets? Kom naar de Thinkers’ Corner van Radboud Reflects en denk een half uur mee met filosoof Lisa Doeland en theoloog Liesbeth Jansen over deze actuele dringende zaken!

Digitale Detox | 16.00 uur | Nederlands

Zijn we verslaafd aan onze telefoon? En weten we nog wel hoe we moeten leven zonder? Wat gebeurt er als je offline gaat in een wereld die altijd online is? Heb je nog vrienden? Besta je überhaupt nog? Onze smartphone slokt een groot deel van onze aandacht op. Kunnen we die aandacht niet beter besteden? Is het tijd voor een Digitale detox?

Polyamorie | 16.30 uur | Nederlands

Waarom zou je nog monogaam zijn? We leven in een vluchtige tijd en zijn steeds op zoek naar iets nieuws, iets anders. Bovendien streven we naar perfectie. We willen het meeste uit onszelf halen, ook op het gebied van de liefde. Is het niet hopeloos ouderwets om te denken dat een partner totaal in je behoefte moet kunnen voorzien? Is het niet tijd voor polyamorie?

Growing up | 17.00 uur | English

Why grow up? Why not try and retain eternal youth? Does growing up mean letting go of your ideals and the end of your adventurous and free life? Or is becoming an adult also something to strive for? Are we a society of self-centered, attention and satisfaction seeking cry baby’s and is it about time to grow up?

Travelling as a disease | 17.30 uur | English

Is it okay to travel the world? Flying has a huge environmental impact and local cultures are often influenced by tourism. Why do we feel true life lies elsewhere? Shouldn’t we better stay at home and let other cultures be? Has travelling become a disease? Does travelling the world destroy more than it gives us? Is it high time to stop travelling?

Sprekers

Lisa Doeland is programmamaker bij Radboud Reflects en milieufilosoof aan de Radboud Universiteit. Ze promoveert op onderzoek naar hoe wij over afval denken. Onlangs kwam mede van haar het boek Onszelf voorbij (2018) uit.
Liesbeth Jansen is programmamaker bij Radboud Reflects, tekstschrijver, psycholoog en theoloog. Zij promoveert op de verhouding tussen liefdesrelaties en religie.

Radboud Reflects
Radboud Reflects organiseert lezingen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. De lezingen zijn gratis voor studenten. Wil je naast je studie op de hoogte blijven van actuele en maatschappelijke ontwikkelingen en schuw je de verdieping niet, dan zijn de lezingen van Radboud Reflects echt iets voor jou!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

ENGLISH

How big is the impact of your smartphone on your daily life? Is travelling a catastrophe for the environment and local cultures? Is it old-fashioned to have only one love relationship at the same time? Join the Thinkers’ Corner of Radboud Reflects and discuss these 30 minutes topics with philosopher Lisa Doeland and theologian Liesbeth Jansen!

Growing up | 17.00 uur | English

Travelling as a disease | 17.30 uur | English

Is it okay to travel the world? Flying has a huge environmental impact and local cultures are often influenced by tourism. Why do we feel true life lies elsewhere? Shouldn’t we better stay at home and let other cultures be? Has travelling become a disease? Does travelling the world destroy more than it gives us? Is it time to stop travelling?

Speakers

Lisa Doeland is program manager at Radboud Reflects and environmental philosopher at Radboud University. Her research focuses on the way we think about garbage. She is co-author of Onszelf voorbij (2018).
Liesbeth Jansen is program manager at Radboud Reflects, writer, psychologist and theologian. Her research focuses on love relations and religion.

Radboud Reflects
Radboud Reflects organizes lectures on philosophy, religion, ethics, society and culture. We provide background on current societal issues. Our lectures are free for all students. Join the Radboud Reflects lectures. Sharpen your mind and enrich your study!