Zoek in de site...

19|02|27 Monogaam zijn. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met theoloog Liesbeth Jansen

Monogaam zijn. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met theoloog Liesbeth JansenMonogaam zijn. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met theoloog Liesbeth Jansen | Woensdag 27 februari 2019 | 19.30 - 21.30 uur | Studio LUX, Nijmegen

Sociale Vraagstukken - Liesbeth Jansen: We hebben (te) hoge verwachtingen van de liefde

Aankondiging - Waarom zou je monogaam zijn? We leven in een vluchtige tijd en zijn steeds op zoek naar iets nieuws, iets anders. Bovendien moet alles perfect zijn. We willen het meeste uit onszelf halen, ook op het gebied van de liefde. Is het daarvoor nodig om de liefde bij meerdere mensen te zoeken? Als je relatie niet langer voldoet aan het ideaal ga je er dan aan werken of zoek je dat wat je mist bij een ander? Onderzoek samen met Liesbeth Jansen de verschillende kanten van monogamie. Zie de volledige aankondigingstekst onderin.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aankondiging

Monogaam zijn. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met theoloog Liesbeth Jansen

Waarom zou je monogaam zijn? We leven in een vluchtige tijd en zijn steeds op zoek naar iets nieuws, iets anders. Bovendien moet alles perfect zijn. We willen het meeste uit onszelf halen, ook op het gebied van de liefde. Is het daarvoor nodig om de liefde bij meerdere mensen te zoeken? Als je relatie niet langer voldoet aan het ideaal ga je er dan aan werken of zoek je dat wat je mist bij een ander? Onderzoek samen met Liesbeth Jansen de verschillende kanten van monogamie.

Magie

We zoeken allemaal de magie en betovering in onze liefdesrelaties. Tijdens deze filosofische werkplaats denken de deelnemers onder leiding van theoloog en programmamaker Liesbeth Jansen samen na over wat liefde tussen partners is en hoe je de liefde in stand houdt. Liesbeth Jansen zet de deelnemers aan het denken door verschillende opvattingen van liefde tijdens de avond de revue te laten passeren.

Part of the game

Tinder, Happn en Second Love maken het heel gemakkelijk om vreemd te gaan. Maar ook als we daar niet expliciet naar op zoek zijn, lijkt er een maatschappelijke tendens te zijn om meerdere relaties naast elkaar te accepteren als part of the game, als iets wat je nu eenmaal nodig hebt. Heeft het consumentisme ook toegeslagen op het vlak van de liefde? Of spelen hier andere factoren een rol? Wat zoeken we eigenlijk in relaties? En moeten we het wel willen, monogaam zijn? Is monogaam zijn niet hopeloos ouderwets?

Na een korte inleiding begeleidt Liesbeth Jansen een gesprek tussen de ongeveer twintig deelnemers. Praat mee en denk verder in deze kleine setting.

Over de spreker

Liesbeth JansenLiesbeth Jansen is programmamaker, theoloog en buitenpromovendus. Ze doet onderzoek naar de verhouding tussen liefdesrelaties en religie.

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflects-abonnement misschien interessant.

Hoe doe je dat? is een serie workshops waarin je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema's zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen, wat is jouw visie? Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Dit is een herhaling van de Hoe doe je dat over monogamie van 21 augustus 2018.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief,