Zoek in de site...

19|09|21 Lezingenmix door sample artist Rajas Void Minus en expositie van Superstoïcijn | Radboud Reflects @ Nijmeegse Kunstnacht

Lezingenmix door sample artist Joris Suijdam en expositie SuperstoïcijnLezingenmix door sample artist Rajas Void Minus en expositie van Superstoïcijn | Radboud Reflects @ Nijmeegse Kunstnacht | Zaterdag 21 september 2019 | 20.00 – 00.30 uur | Poppodium Merleyn, Hertogstraat 13, Nijmegen | Radboud Reflects i.s.m. poppodium Merleyn en Nijmeegse Kunstnacht

Rajas Void Minus Remixes Radboud Reflects

"Ik vond dat Joris (Rajas) met een scherp oor heeft geluisterd naar de lezingen en daar een verrassend en spannend geluidslandschap van heeft gecreëerd. Zonder saai of moeilijk te worden is in alle vier stukken die ten gehore zijn gebracht de essentie van de lezingen duidelijk gemaakt. Een bijzondere manier om deze onderwerpen te belichten. Een goed bestede avond." (Uit een deelnemersevaluatie.)

Aankondiging - Wat krijg je als je een sample artist loslaat op lezingen van wetenschappers? Rajas Void Minus van New Electronische Waar dook in het audio-archief van Radboud Reflects en monteerde speciaal voor de Kunstnacht vier gloednieuwe geluidscomposities. In poppodium Merleyn creëert hij een magische luisterervaring rond de thema’s klimaat, digitalisering, liefde en diversiteit. Zie de volledige aankondigingstekst onderin.

Verslag

Wat krijg je als je een sample artist loslaat op het audio-archief van Radboud Reflects? Joris van Suijdam, alias Rajas Void Minus, luisterde naar lezingen over vier thema’s en verwerkte die tot nieuwe composities. Digitalisering, liefde, diversiteit en het klimaat: via quotes, sfeer- en sound-bites kreeg het toegestroomde publiek van de Kunstnacht een hele nieuwe luisterervaring voorgeschoteld.

In de soms overvolle zaal konden de bezoekers zich laten meevaren op de elektronische golven van Joris’ hypnotiserende muzikale performance. De duisternis in de zaal werd enkel doorkruist door een reeks indrukwekkende laserstralen die weerkaatsten op de verschillen discobollen in zaal.

Daarnaast waren de wanden van het café van Merleyn door Simon Gusman, alias Superstoïcijn, getransformeerd tot een filosofische beeldcollage.

Deze combinatie van elektronische soundscapes en visuele reflectie creëerden een sfeer die bij uitstek aanzette om verder na te denken over filosofische vragen: “Ben ik mijn digitale ik?”, “Wie is er verantwoordelijk voor klimaatverandering?” en “Wat betekent ‘liefde’ in tijden van Tinder?”. Aan de tot filosofisch café omgetoverde bar van Merleyn sprak men onder het genot van een biertje nog verder na over de grote vragen en uitdagingen van onze tijd.

Terugluisteren:

Rajas Void Minus Remixes Radboud Reflects by Rajas Void Minus

Foto-impressie:

Entree Merleyn en Radboud Reflects Kunstnacht 2019

Collage Superstoïcijn Kunstnacht 2019

Rajas Void Minus Kunstnacht 2019

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aankondiging

Radboud Reflects @Nijmeegse Kunstnacht

Wat krijg je als je een sample artist loslaat op lezingen van wetenschappers? Rajas Void Minus van New Electronische Waar dook in het audio-archief van Radboud Reflects en monteerde speciaal voor de Kunstnacht vier gloednieuwe geluidscomposities. In poppodium Merleyn creëert hij een magische luisterervaring rond de thema’s klimaat, digitalisering, liefde en diversiteit.

Laat je onderdompelen in dit luisterkunstwerk en praat na in het café van Merleyn waar Superstoïcijn de wanden transformeerde tot een filosofische beeldcollage.

Over de artiesten

Joris SuijdamJoris van Suijdam van Nieuw Electronische Waar zoekt als Rajas Void Minus altijd de grenzen op tussen akoestisch en elektronisch geluid, tussen hoorbaar en niet hoorbaar. Verwacht een uitdagende luisterervaring die enerzijds hypnotiserend en rustgevend werkt, en anderzijds je de stuipen op het lijf kan jagen.

Simon GusmanSimon Gusman alias Superstoïcijn maakt collages en verhalen waarvan de betekenisloosheid je naar de keel grijpt. Gusman is filosoof en doet onderzoek naar het zelfbegrip binnen de filosofie van Jean-Paul Sartre.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nijmeegse Kunstnacht | 21 september 2019

Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft! Onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Stippel je eigen route uit langs ruim 20 culturele locaties verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. Vier de nacht!.