Zoek in de site...

20|06|16 Radboud Reflects @Home Video: Huidhonger en de 1,5 meter maatschappij | Interview met religiewetenschapper Hans Schilderman

Terugblik Huidhonger en de 1,5 meter maatschappijHuidhonger en de 1,5 meter maatschappij | Interview met religiewetenschapper Hans Schilderman | Radboud Reflects @Home

Podcast:

Geen knuffel, geen high five, geen klopje op je arm. Wat doet dat met een mens? Hoe belangrijk is aanraking voor ons welzijn? Hoe houden wij in onze 1,5 meter maatschappij onze geest gezond wanneer ons lichaam acuut bedreigd wordt? Luister naar religiewetenschapper Hans Schilderman die stelt dat ons perspectief op gezondheid in tijden van corona te eenzijdig is.

Eenzijdig perspectief

Een gezonde geest in een gezond lichaam – daar gaat het om wist De Romeinse dichter Juvenalis al. Volgens Hans Schilderman is het verkeerd dat tijdens deze crisis alle nadruk wordt gelegd op fysieke gezondheid. Hij stelt dat de politiek te sterk wordt geleid door het medische perspectief, terwijl het psychologische en sociale aspect van ons welzijn buiten beschouwing worden gelaten.

Wat is gezondheid?

Wat is de relatie tussen lichamelijk en geestelijk welzijn? Hoe kunnen we naast investeren in fysieke gezondheid ook ons geestelijk welbevinden stimuleren? Is er een nieuwe visie op gezondheid nodig? Over deze en aanverwante vragen gaat programmamaker Liesbeth Jansen in gesprek met Hans Schilderman.

Over de spreker

Hans SchildermanHans Schilderman is hoogleraar Religie en Zorg aan de Radboud Universiteit. Hij doet onderzoek naar levenskwaliteit in situaties van lichamelijk en geestelijk lijden.Radboud Reflects @Home laat je verder denken in tijden van corona. We duiken ons archief in en we geven een creatieve digitale draai aan nieuwe programma’s. Dat kan in de vorm van tekst, video of podcast. Bekijk Radboud Reflects @Home. Abonneer je op ons YouTube- en Soundcloud-kanaal en mis niks.

Bekijk ook alvast de agenda van Radboud Reflects en schrijf je in voor de nieuwsbrief.