Zoek in de site...

16|07|23 Stef Stuntpiloot in de zeventiende eeuw; drankspellen uit het verleden – Radboud Reflects @Stadseiland Stek door historicus Adriaan Duiveman

Terugblik en index adriaan duivemanStef Stuntpiloot in de zeventiende eeuw; drankspellen uit het verleden – Radboud Reflects @Stadseiland Stek door historicus Adriaan Duiveman | 16 juli 2023 | Stadseiland Stek, Eiland Veur Lent, Lent | Radboud Reflects en Stadseiland Stek

Aankondiging - Beer Pong, Stef Stuntpiloot of Kingsen. De meesten van ons zullen wel eens met flinke hoofdpijn zijn opgestaan na het te lang doorspelen van deze drankspelletjes. Maar wie dacht dat dit een rage is van de laatste jaren, heeft het mis. Al eeuwenlang blijken we dit soort spelletjes met elkaar te spelen. Het Rijksmuseum heeft er zelfs een hele ‘drinkspelletjeskamer’ aan gewijd.

Zie de volledige aankondigingstekst onderin.

Verslag - Volgt

Adriaan-Duiveman-web

Adriaan-Duiveman-web-2

Lees ook de verslagen van onze twee andere talks @Stadseiland Stek:

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Aankondiging

Banner Adriaan Duiveman 16 juli

Beer Pong, Stef Stuntpiloot of Kingsen. De meesten van ons zullen wel eens met flinke hoofdpijn zijn opgestaan na het te lang doorspelen van deze drankspelletjes.

Maar wie dacht dat dit een rage is van de laatste jaren, heeft het mis. Al eeuwenlang blijken we dit soort spelletjes met elkaar te spelen. Het Rijksmuseum heeft er zelfs een hele ‘drinkspelletjeskamer’ aan gewijd.

Historicus Adriaan Duiveman deed onderzoek naar eeuwenoude drankspelletjes en toont aan hoe deze spellen door de historie heen niet alleen zorgen voor plat vermaak, maar ook kunnen zorgen voor een sfeer van verbroedering waarin conventionele normen worden doorbroken.

Wat is Stadseiland Stek?

Stadseiland StekStadseiland Stek is een Vierdaagsfeesten festival op Eiland Veur Lent. Veur Lent is het beste te bereiken per fiets of lopend via de spoorbrug van Nijmegen of de oude Waalbrug. Locatie op Google Maps.

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflects-abonnement misschien interessant.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.