Zoek in de site...

De kleine wereld | Expositie van macrofotograaf en ex-koffieman Karl Essers

Marco fotografie Karl Essers

19.30 - 00.00 u. Lounge

Wat zou de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen zijn zonder een koffiehoek? Nog niet zo lang geleden was Karl Essers onze vaste koffieman. Met plezier maakte hij voor iedereen een kop koffie of thee, graag geserveerd met een gezellig praatje. Sinds hij geen koffieman meer is, heeft hij extra veel tijd voor zijn hobby: macro-fotografie.

Karl EssersIn zijn foto’s brengt Karl Essers de wereld van huis-, tuin-, en keukeninsecten en bloemen groots in beeld. In de jaren zeventig maakte Karl al foto's van inspirerende, alledaagse beesten. Nu focust hij het liefst op de kleine aardbewoners die onze ogen vergeten te zien. Urenlang bestudeert Karl hoe de natuur samenwerkt. Vol geduld en liefde legt hij de wereld van de Nederlandse achtertuin vast. Van een snuitkever tot de stamper van een bloem, Karl laat je op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

De expositie is tijdens het hele festival te bewonderen.

Denkwerk Festival | Lezingen, theater, muziek en meer - 100 jaar Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen op vrijdag 24 maart 2023Dit programma is onderdeel van Denkwerk Festival | Lezingen, theater, muziek en meer - 100 jaar Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen op vrijdag 24 maart 2023 | 19.30 – 00.00 uur | De Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen. De wereld is complex. Er is veel denkwerk te verzetten. Over ufo’s,  vriendschap, duurzaamheid, de dood, dieren, religie en nog veel meer. Kom naar Denkwerk en dompel je onder in een avond vol lezingen, gesprekken, theater, gedachtenexperimenten, film, muziek en een pubquiz. Laat je inspireren door de filosofen, theologen en religiewetenschappers van de Radboud Universiteit over alledaagse én grote thema’s.