Zoek in de site...

Ik weet niet… | Workshop met loopbaanbegeleider Ignace de Haes

Verslag

Ignace-de-Haes-Foto-Marijne-de-Koning

Aankondiging

Ik weet niet… | Workshop met loopbaanbegeleider Ignace de Haes

22.25 - 23.10 u. Marikenzaal

Ik weet niet… welke jurk ik aan zal doen op de bruiloft van mijn zus. Ik weet niet… of ik van baan zal switchen of niet. Ik weet niet… Iedereen heeft wel een vraag waarop je het antwoord schuldig moet blijven, maar die wel aan je knaagt. Doe mee aan de workshop van loopbaanbegeleider Ignace de Haes en vindt het verborgen antwoord op je vraag!

Controle en stress

Een mens kan niet alles weten en de toekomst is onzeker. Hoe meer je tóch controle wilt hebben, hoe meer je te maken krijgt met keuzestress. En er zullen altijd onzekerheden blijven bij welke beslissing je ook neemt. Het heeft dus veel meer zin je te verdiepen in de onzekerheden die horen bij het niet-weten, dan te investeren in controlemechanismen.

Bovendien zit achter de meeste vragen een andere vraag verborgen. Twijfelen over je outfit bij een bruiloft zegt misschien iets over het belang dat je hecht aan hoe anderen je zien. Aarzelen of je een fiets zult kopen kan iets zeggen over de verhouding tot je ouders. Tijdens deze workshop ontdek je wat je niet-weet – en vind je misschien wel een antwoord op je vraag!

Over de spreker

Ignace de Haes - foto Ted van AanholtIgnace de Haes is loopbaanbegeleider bij de Faculteit der  Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit en heeft zich toegelegd op storytelling. Daarnaast geeft hij workshops niet-weten, en schreef hij samen met religiewetenschapper Paul van der Velde het boek Weg van het onbekende – de zin van het Niet-Weten.

Denkwerk Festival | Lezingen, theater, muziek en meer - 100 jaar Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen op vrijdag 24 maart 2023Dit programma is onderdeel van Denkwerk Festival | Lezingen, theater, muziek en meer - 100 jaar Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen op vrijdag 24 maart 2023 | 19.30 – 00.00 uur | De Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen. De wereld is complex. Er is veel denkwerk te verzetten. Over ufo’s,  vriendschap, duurzaamheid, de dood, dieren, religie en nog veel meer. Kom naar Denkwerk en dompel je onder in een avond vol lezingen, gesprekken, theater, gedachtenexperimenten, film, muziek en een pubquiz. Laat je inspireren door de filosofen, theologen en religiewetenschappers van de Radboud Universiteit over alledaagse én grote thema’s.