Zoek in de site...

Diffractometrie

Hieronder vindt u onze Diffractometers:

PANalytical Empyrean poederdiffractometer

De PANalytic empyrean poederdiffractometer maakt onderzoek mogelijk naar de onderliggende atomaire en moleculaire structuur van materialen en vaste stoffen. Essentiële informatie tijdens de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en voedingsmiddelen.

Specificaties

  • Snelle, niet-destructieve analyse methode van complexe vast stof mengsels zonder uitgebreide monster voorbereidingen
  • Gebruikt röntgenstraling voor de analyse van poeders, dunne film vloeistoflagen, nanomaterialen en vaste stof objecten

Toepassing

  • Identificatie van kleine hoeveelheden medicijnen in een tablet
  • Bepalen van structuren van zeer kleine hoeveelheden kristallijne poeders
  • Identificatie van onverwachts gevormde vaste stof

Extra info

Meer informatie over het apparaat is hier te vinden.

Contact

Dr. René de Gelder
T: +31 24 36 52842
E: r.degelder@science.ru.nl

Meer informatie over deze faciliteit is hier te vinden. U kunt ook contact opnemen via de centrale coördinatie van Radboud Research Facilities.
E: info@radboudresearchfacilities.nl

D8 Quest Éénkristal Röntgendiffractometer

De eenkristal röntgendiffractometer is de gouden standaard in de structurele scheikunde, omdat de resultaten direct gerelateerd zijn aan de gemeten data en omdat er geen hypothesen bij betrokken zijn. Met de kristal structuren kan de scheikundige direct toegang krijgen tot betrouwbare connectiviteit en moleculaire geometrische informatie inclusief chiraliteit.

Wanneer nieuwe verbindingen of synthetische routes ontwikkeld worden, kan een kristalstructuurbepaling een essentiële meting zijn. Dit is voornamelijk het geval als de absolute structuur een rol speelt. Bovendien kan bij patent toepassingen of geschillen, waarbij een specifieke kristalvorm (polymorfie) van bijvoorbeeld een actief farmaceutisch ingrediënt (API) aanwezig is, de structuurbepaling een belangrijke rol spelen.

Voor wie?

De Quest Éénkristal Röntgendiffractometer is interessant voor bijvoorbeeld academische onderzoekers en de chemische of farmaceutische industrie.

Contact

Paul Tinnemans
T: +31 24 36 53326
E: p.tinnemans@science.ru.nl

Meer informatie over deze faciliteit is hier te vinden. U kunt ook contact opnemen via de centrale coördinatie van Radboud Research Facilities.
E: info@radboudresearchfacilities.nl