Zoek in de site...

FELIX

Het FELIX laboratorium bevat drie vrije-elektron lasers die zeer intense, korte-puls infrarood en terahertz (THz) licht produceren. De wisselwerking van dit licht met moleculen en materialen levert unieke informatie over de 3D structuur, elektronische eigenschappen en dynamica van materie.

De lasers FELIX, FLARE en FELICE Vrije elektronen lasersbereiken samen ’s werelds volledigste dekking van infrarood en THz spectra. Dit maakt het mogelijk om een breed scala aan materialen te onderzoeken. Naast hun eigen projecten, stellen de FELIX hun faciliteit en expertise ook beschikbaar aan gastwetenschappers.

Bij FELIX bundelen wetenschappers van verschillende disciplines de krachten om de geheimen van de natuur te ontrafelen en nieuwe technologieën te ontwikkelen. Voorbeelden van vraagstukken zijn hoe zet ons lichaam eten om in energie? /hoe bouwen we een quantumcomputer? En hoe is onze planeet ooit ontstaan uit sterrenstof?

Wat FELIX ook uniek maakt, is de mogelijkheid tot samenwerking met het High Field Magnet Lab. Dit is de enige plek ter wereld waar onderzoek met infrarood licht gecombineerd kan worden met hoge magneetvelden.

Contact

Dr. B. (Britta) Redlich

E-mail: b.redlich@science.ru.nl 
Telephone: +31 24 36 53947

Meer informatie over deze faciliteit is te vinden op de website van FELIX.