Zoek in de site...

HFML

Het High Field Magnet Laboratory is een van de weinige faciliteiten ter wereld met extreem hoge continue magneetvelden. De unieke hoge veld magneten van het HFML brengen verrassende eigenschappen van materialen aan het licht. Deze fundamentele materiaalkennis is de drijvende kracht achter innovatie.

Bij het HFML zijn magneetvelden tot HFML37.5 T beschikbaar, een 45 T hybride mangeet wordt momenteel nog ontwikkeld.

Het onderzoek bij het HFML is gebaseerd op drie onderzoeks thema’s en een technologisch thema, Strongly Correlated Electron Systems, Semiconductors & Nanostructures, Soft Condensed Matter & Nanomaterials en Magnet Technology & Development.

Onder deze thema’s is het bijvoorbeeld mogelijk om moleculen uit te lijnen, chiraliteit te beïnvloeden van biomoleculen, supergeleidend metaal te onderzoeken of onderzoek te doen naar het gedrag van materialen in een gewichtsloze toestand.

Wat HFML ook uniek maakt, is de mogelijkheid tot samenwerking met FELIX. Dit is de enige plek ter wereld waar onderzoek met hoge magneetvelden gecombineerd kan worden met met infrarood licht.

Contact

E-mail:  Martin.vanBreukelen@ru.nl
Telephone: +31 24 3653005

Meer informatie over deze faciliteit is te vinden op de website van HFML. Een overzicht van de experimentele mogelijkheden en magneetspecificaties is hier ook te vinden.