Zoek in de site...

Trace Gas faciliteit

Bij de Trace Gas faciliteit worden onderzoekers in staat gesteld om minuscule hoeveelheden van gassporen te traceren in complexe gas mengels. Deze meetfaciliteit is uniek in Europa en zelden toegepast op levenswetenschappen door de vereiste expertise en hoge operationele kosten.

De nadruk bij deze faciliteit ligt op Trace Gasde ontwikkeling en applicatie van trace gas detectie methoden met lasers en massa spectrometers. Door jarenlange ervaring is het mogelijk om substanties te detecteren onder de part per billion volume (1 ppbv = 1: 109) concentratie, on-line, niet invasief, met hoge selectiviteit en detectiesnelheid.

Door de hoge gevoeligheid beschikbaar bij de Trace Gas faciliteit kan de gasuitwisseling geobserveerd worden van bijvoorbeeld een enkel stuk fruit, insecten, zaden, planten of wortels. De hoge temporale en spatiale resolutie zorgen dat snelle reacties van biologisch materiaal direct te obeserveren zijn (binnen minuten tot zelfs seconden).

Werken met de Trace gas faciliteit is relevant voor onderzoekers met experimenten waarin een kwantitatieve verandering van kleine gas uitstoten belangrijk is voor het bepalen van het karakter of de timing van de onderzochte processen.

Contact

Dr. Frans J.M. Harren 
f.harren at science.ru.nl 
Tel: +31 (0)24 365 21 28 
Fax: +31 (0)24 365 33 11

Dr. Simona M. Cristescu 
s.cristescu at science.ru.nl 
Tel: +31 (0)24 365 22 77 
Fax: +31 (0)24 365 33 11

Meer informatie over deze faciliteit is hier te vinden.