Zoek in de site...

Brain Computer Interfacing

Het brein-computer interface (BCI) lab biedt uitgebreide faciliteiten aan voor online detectie van hersentoestanden in de tijd, voornamelijk met behulp van EEG. De faciliteit beschikt over verschillende headsets en versterkers variërend van geavanceerde wetenschappelijke systemen tot simpele consumentenklasse systemen met slechts een paar electrodes.

Brain computer interface

Op de faciliteit is expertise en software aanwezig voor onderzoek naar detectie en klassificatie van selectieve aandacht, bewuste of bedoelde bewegingen, semantische verwantschap, gehoor- en spraak categorieën en nog veel meer. Het laboratorium ondersteunt methodes om stimuli te genereren in de visuele, gehoor en tactiele modaliteit en geschikte feedback daarop te leveren in elk van deze modaliteiten.

Het toepassen van online Machine Learning methodes (in Matlab) zorgt voor een bijzonder sterke combinatie in het verwerken van de EEG signalen.

Bij dit lab ligt de focus op innovatieve BCI voor ondersteunende technologievoor communicatie, met name voor ALS patiënten. De methodes om selectieve aandacht te detecteren is echter toepasbaar in vele andere situaties. Zo wordt BCI ook gebruikt in ruimtevaart, het leren van een nieuwe taal, onderzoek aan bewegingsbanen en revalidatie na beroertes.

Contact:

prof. Peter Desain

p.desain@donders.ru.nl

Meer informatie over deze faciliteit is te vinden op de website van DondersBCI of op het DondersBCI youtube kanaal.