Zoek in de site...

Mobiele auditieve lab

Mobiele auditieve lab 1Het mobiele auditieve lab maakt het mogelijk om de waarneming van auditieve en visuele stimuli vast te leggen in onze complexe werk- en leeromgeving. De faciliteit bestaat uit twee mobile eye-trackingsystemen die al dan niet gebruikt kunnen worden in combinatie met de virtuele akoestische omgeving. Eén van de systemen is speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Toepassing

Mobiele auditieve labNaast onderzoek naar fundamentele vraagstukken en metingen in een virtuele auditieve omgeving, kunnen met deze systemen ook toegepaste onderzoeksvragen worden beantwoord. Voorbeelden zijn geluidslocalisatie met een hoorimplantaat in een klaslokaal of onderzoek naar gebruik van auditieve informatie in een dynamische omgeving. De faciliteit wordt ondersteund door neurowetenschappers en clinici vanuit de afdeling Biofysica en de afdeling KNO (Hearing & Implants).

Deze technologie is ook voor vele andere doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld als ‘wearable technology’ voor patiënten met Parkinson of Alzheimer die met deze techniek inzicht kunnen krijgen in de symptomen van het ziektebeeld en met deze apparatuur hun zelfredzaamheid kunnen vergroten.

Contact

Dr. Martijn Agterberg
T: +31 24 36 14238
E: m.agterberg@donders.ru.nl

Meer informatie over deze faciliteit is hier te vinden. U kunt ook contact opnemen via de centrale coördinatie van Radboud Research Facilities.
E: info@radboudresearchfacilities.nl