Zoek in de site...

NIRS-EEG

Met dit meetinstrument is het mogelijk om hersenactiviteit te meten met een hoge temporele resolutie (EEG) in combinatie met een redelijke (sub-cm) spatiële resolutie (NIRS). De metingen zijn niet-invasief, zijn niet belastend of schadelijk voor de proefpersoon en zijn volledig stil. NIRS-EEGVrijwel iedereen kan de meting zonder stress ondergaan. We kunnen tijdens de metingen visuele stimuli (variërend van eenvoudige lichtjes, tot speelfilmmateriaal) en auditieve stimuli (van zeer eenvoudige tonen tot complexe geluiden als spraak en muziek) aanbieden en de reactie van het brein onder verschillende condities bestuderen. Wij verzorgen tevens de data-analyse en datapresentatie.

Toepassing

Onderzoek naar de effectiviteit van een implantaat, zoals bijvoorbeeld een cochleair implantaat, een hoortoestel, of beengeleidingsstimulator. Bedrijven die zulke implantaten maken kunnen meer inzicht krijgen in de manier waarop hun producten de activiteit van het brein beïnvloeden. Audiologische centrums kunnen deze techniek voor dezelfde reden gebruiken.

Contact

Dr. Marc van Wanrooij
T: +31 24 36 14238
E: m.vanwanrooij@donders.ru.nl

Meer informatie over deze faciliteit is hier te vinden. U kunt ook contact opnemen via de centrale coördinatie van Radboud Research Facilities.
E: info@radboudresearchfacilities.nl