Zoek in de site...

Vestibulaire stoel

Met de unieke vestibulaire stimulator is het mogelijk om proefpersonen rond twee onafhankelijk computergestuurde assen te roteren, terwijl ze cognitieve of motorische taken verrichten.Vestibulaire stoel Terwijl de proefpersoon wordt geroteerd kunnen visuele en auditieve prikkels worden aangeboden. Tijdens de tests kunnen de oog- en hoofdbewegingen van de proefpersoon met grote precisie worden gemeten en is een simpele respons mogelijk via bijvoorbeeld een drukknop of joystick. Met deze multi-sensorische stimulator kan bijzonder nauwkeurige informatie worden verkregen over het oriënteringsgevoel en -gedrag van de proefpersoon, en over de functionering van een groot aantal met elkaar communicerende circuits in de hersenen, alsmede de motoriek van de proefpersoon onder moeilijke stimulatiecondities.

Voor wie?

De metingen zijn interessant voor een scala aan patiënten (variërend van patiënten met sensorische aandoeningen, tot patiënten met cognitieve of neurodegeneratieve aandoeningen). Daarnaast is de faciliteit mogelijk interessant voor bijvoorbeeld de opleiding van piloten, of voor toepassingen in de gaming industrie, zoals virtual-reality games.

Contact

Dr. Marc van Wanrooij
T: +31 24 36 14238
E: m.vanwanrooij@donders.ru.nl

Meer informatie over deze faciliteit is hier te vinden. U kunt ook contact opnemen via de centrale coördinatie van Radboud Research Facilities.
E: info@radboudresearchfacilities.nl