Emilia Steendam Visser en Ismet Öncü winnen prof. mr. Tijn Kortmannprijs 2021

Datum bericht: 15 oktober 2021

Op woensdag 13 oktober werd tijdens de Van der Grintenlezing voor de vierde keer de prof. mr. Tijn Kortmannprijs 2021 voor publicaties uitgereikt. Docent Algemene rechtswetenschap Emilia Steendam Visser en promovendus Ismet Öncü vielen dit jaar in de prijzen.

De Stichting Rechtenalumni Nijmegen (SRN) is de initiator van deze prijs en beoogt hiermee de excellentie onder promovendi en junior-docenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te stimuleren en te belonen. De prijs is tweeledig en wordt jaarlijks uitgereikt voor publicaties liggend op het onderzoeksterrein van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R) en het Onderzoekcentrum voor Staat & Recht (SteR). Aan het winnen van de prof. mr. Tijn Kortmannprijs is een bedrag van 1.250,- euro verbonden.

Docent Algemene rechtswetenschap Emilia Steendam Visser (SteR) won de prijs voor haar essay De Nederlandse luchtaanval in Hawija: enkele handvatten ter beoordeling van de onrechtmatigheid. Promovendus Ondernemingsrecht Ismet Öncü (OO&R) ontving de prijs voor zijn essay De digitale algemene vergadering binnen Nederlandse beursvennootschappen: een volwaardig alternatief?. Juryvoorzitter Yvo van Kuijck reikte de prijs in de Academiezaal uit aan de winnaars, onder toeziend oog van onder meer Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, die de achttiende Van der Grintenlezing uitsprak.