Luidens Fonds

In 2017 heeft alumna mevrouw mr. Joyce Luidens een fonds op naam opgericht: het Luidens Fonds. Dit fonds heeft zich tot doel gesteld om de internationale ambities van getalenteerde rechtenstudenten te ondersteunen. Het Luidens Fonds stelt jaarlijks een bedrag van € 10.000,- beschikbaar aan een student van de Nijmeegse rechtenfaculteit die in de Verenigde Staten een LL.M-programma wil gaan volgen.

In het collegejaar 2018-2019 hebben mr. Françoise Perrick en mr. Sara Kangus beiden een jaar een LL.M gevolgd in de VS. Respectievelijk aan de Columbia Law School in New York en aan de University of Iowa in Iowa City.

In het collegejaar 2019-2020 heeft mr. Machteld van Egmond een LL.M-programma aan de prestigieuze Harvard Law School in Cambridge, Massachusetts voltooid. Zij zet haar juridische carrière voort bij het kantoor Covington & Buling LLP in Brussel.

Pasfoto Machteld van Egmond

"Studeren in de VS is een unieke ervaring. Harvard Law School is een van de grootste rechtenfaculteiten ter wereld en dat is te merken: het curriculum bestaat uit meer dan 550 vakken, studenten zijn afkomstig uit 61 verschillende landen en er zijn ± twee miljard boeken in de bibliotheek. Ik ben erg dankbaar voor deze ervaring die mede dankzij de steun van het Luidens Fonds mogelijk is gemaakt."

Stichting Rechtenalumni Nijmegen

Het Luidens Fonds wordt beheerd door de Stichting Rechtenalumni Nijmegen (SRN). De SRN werft fondsen om de activiteiten van de rechtenfaculteit op het gebied van internationalisering en excellentie te ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn: de Vrienden van het Grotius-gift, beurzen voor studenten die in het buitenland een master willen volgen, vergoeding van de taalvoorbereiding op een studieverblijf in het buitenland en de ontwikkeling van de cursus Retorica & Recht voor excellente studenten.