(Senior) gerechtsjurist strafrecht Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Datum bericht: 16 mei 2023

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ben jij leergierig en zorgvuldig? Vind je het leuk zittingen tot in de puntjes voor te bereiden en uit te werken? Hou je onder druk het hoofd koel en wil je je inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Dan is het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Arnhem, op zoek naar jou.

Wat je gaat doen

De afdeling strafrecht bestaat uit zes teams waarin raadsheren, gerechtsjuristen en administratieve medewerkers nauw samenwerken. De juridische teams zijn verdeeld over beide kantoorlocaties en worden op elke locatie ondersteund door een team administratie. Daarbij heeft onze afdeling strafrecht drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer en de Mulder kamer. De strafzittingen worden in de zittingslocaties Arnhem, Leeuwarden en Zwolle gehouden.

Als (senior) gerechtsjurist maak je onderdeel uit van de juridische ondersteuning van de afdeling strafrecht. Het juridische team bestaat uit een teamvoorzitter, (senior) raadsheren, stafjuristen en gerechtsjuristen. Je verleent juridische en organisatorische ondersteuning bij de voorbereiding van de zittingen, fungeert  als griffier ter terechtzitting en werkt de concept-arresten uit.

Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we heel belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We willen graag een afdeling zijn met een diversiteit aan achtergronden, oriëntaties en kennis. Nieuwe collega's die daaraan bijdragen nodigen we van harte uit om te solliciteren.

Wat we je bieden

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. Wist je dat de Rechtspraak voor de tweede keer op rij verkozen is tot de Top 50 Favoriete Werkgevers?  We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu jurist, raadsheer, administratieve kracht of communicatie adviseur bent. Ook met jouw rol maak je het verschil tussen recht en onrecht. Je krijgt ook de gelegenheid om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Naast een functie vol uitdaging en een betrokken team, zorgen we natuurlijk ook voor goede arbeidsvoorwaarden die geregeld zijn volgens de www.caorijk.nl.

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald in schaal 10 (dit bedraagt minimaal € 3.045,91 bruto met een doorgroei tot € 4.848,81 bruto op basis van 36 uur.
 • Je krijgt een jaarcontract; bevalt het ons beiden en is er vaste formatieruimte? Dan krijg je een vast dienstverband.
 • Naast je salaris heb je een individueel keuzebudget (IKB, 16,37% van je salaris). Je stelt daarmee een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen, bijvoorbeeld door je uit te laten betalen of te kiezen voor fiscaalvriendelijke doelen zoals een fiets of studie.
 • Verlof van 144 uur en minimaal 64 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur.\
 • Je pensioen is goed geregeld via het ABP.
 • De Rechtspraak stimuleert reizen met het OV. Je krijgt een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist (2e klas). Ook zijn er goede regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten.
 • De functie staat open voor 32 tot 36 uur.

Wat we van je vragen

Je kunt juridische vraagstukken goed analyseren en je  houdt van schrijven en kun je bondig en in correct Nederlands uitdrukken. Je bent zorgvuldig en je werkt graag met anderen samen. Je oordeelsvorming is afgewogen en vlot. Je vindt het belangrijk goede kwaliteit te leveren en je houdt je aan je afspraken. Je benadert zaken graag vanuit verschillende invalshoeken en je weet makkelijk tot de kern te komen. Je kunt  goed samenwerken, bent stressbestendig en je kunt, onder tijdsdruk, goed plannen en organiseren. Ook durf je feedback te geven en te ontvangen.

Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:

 • Een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht, afstudeerrichting strafrecht.
 • Werkervaring als jurist.
 • Affiniteit met strafrecht.
 • Ervaring met het werken in geautomatiseerde systemen.

Dit is handig om te weten

 • We stellen de vacature gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten.
 • Om bij ons te kunnen starten, vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • Het referentieprofiel commissiesecretaris S10 FGR is van toepassing.
 • Het maken van een schrijftest kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • De standplaats is Arnhem. Incidenteel kun je ook ingezet worden op de zittingslocatie Zwolle en (bij uitzondering) Leeuwarden.
 • De privacyverklaring op werkenbijderechtspraak.nl/privacyis van toepassing. Daarnaast kan het gerechtshof een referentiecheck doen met behulp van social media zoals LinkedIn.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Marja Vos, teamvoorzitter. Marja is te bereiken op 06-11124491 of m.vos2@rechtspraak.nl  of Kim van Laarhoven, teamvoorzitter. Kim is te bereiken op 06-46908362 of k.v.laarhoven@rechtspraak.nl

Meer informatie over de procedure? Neem dan contact op met Janneke Berendsen-Huisman, HRM adviseur via 06-27625698 of j.huisman@rechtspraak.nl Het mailadres is alleen om informatie in te winnen over de procedure. Jouw sollicitatie dien je in via de knop solliciteren op de website.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij het Hof Arnhem-Leeuwarden iets voor jou. Solliciteer direct via. Dit kan tot en met 29 mei. Als jouw brief en CV voor ons aanleiding zijn om je eerder uit te nodigen voor een gesprek, nemen we contact met je op.


Rechtspraak