Stage Directie Juridische Zaken Ministerie van Buitenlandse Zaken

Datum bericht: 20 maart 2024

Functieomschrijving

De Directie Juridische zaken, afdeling Internationaal Recht (DJZ/IR) biedt twee stageplekken, met elk een duur van vier maanden, in de periode tussen 1 juli 2024 en 31 oktober 2024, en tussen 1 september en 31 december 2024. Voor meer informatie hierover neem graag contact op via djz-ir@minbuza.nl.

De stagiair ondersteunt de juristen van de Afdeling Internationaal Recht bij hun dagelijkse werkzaamheden. De juristen houden zich met alle deelgebieden van het internationaal recht bezig, waaronder staatsaansprakelijkheid, verdragenrecht, humanitair oorlogsrecht, internationaal strafrecht, zeerecht, mensenrechten en privileges en immuniteiten. Vrijwel alle actuele internationaalrechtelijke vraagstukken worden op deze afdeling behandeld. Onderwerpen variëren van cyber tot diepzeemijnbouw, autonome wapensystemen, erkenning van staten en procedures bij het EHRM en het Internationaal Gerechtshof. De stagiair zal bij de behandeling van diverse vraagstukken worden ingezet, bijvoorbeeld om nadere informatie te zoeken in diverse bronnen en over de bevindingen te rapporteren of om een juridische analyse op te stellen. Ook zal de stagiair in voorkomend geval deelnemen aan interdepartementale bijeenkomsten en internationale overleggen en daar ondersteunende werkzaamheden voor verrichten.

De Afdeling Internationaal Recht van de Directie Juridische Zaken (DJZ/IR) heeft gedurende het hele jaar doorlopend plaats voor twee stagiairs. De stageplaatsen hebben een duur van vier maanden en de werkweek bedraagt 40 uur. Enthousiaste en gemotiveerde studenten internationaal recht met goede studieresultaten worden uitgenodigd te solliciteren wanneer zij zich in een gevorderde fase van hun masteropleiding internationaal recht bevinden.

De leeropdracht voor de stage betreft het verdiepen en verbreden van kennis op alle terreinen van het internationaal recht, alsmede het opdoen van ervaring met de toepassing van internationaal recht in de praktijk.

Functie-eisen

  • Een internationaalrechtelijk georiënteerde Master student, in een gevorderde fase van de studie.
  • Interesse om aan verschillende internationaalrechtelijke vraagstukken te werken.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van een derde taal is een pre.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Heldere schrijfstijl.

Arbeidsvoorwaarden

  • Dienst­verband: meeloopstage
  • Maximaal aantal uren per week: 40

Bijzonderheden

  • Wij vragen je te solliciteren via ‘Solliciteren’.
  • Selectiegesprekken vinden plaats in de maand april 2024.

Voor meer informatie over deze vacature (website):

Jeroen van den Boogaard

DJZ-IR@minbuza.nl

06 50 19 28 62

Anne Aagten

DJZ-IR@minbuza.nl
06 52 81 42 09

Min. BuZa