Stage KWR Water (Nieuwegein)

Datum bericht: 16 februari 2023

Over de stage

Als juridisch stagiair maak je écht onderdeel uit van Corporate Services binnen de organisatie. Tijdens de overleggen worden de actuele bedrijfsonderwerpen besproken en denk je hierbij mee. Je wordt onder andere betrokken bij bedrijfsjuridische vraagstukken met nadruk op zakelijke contracten (B2B). Juridische zaken vallen direct onder de manager Corporate Services/CFO en je krijgt, indien nodig dagelijkse, begeleiding door de directiesecretaris.

Binnen je stage werk je mee aan verschillende projecten. Denk bijvoorbeeld aan het verder professionaliseren van de juridische ondersteuning door middel van het structureren, controleren, bijwerken en zo nodig opstellen van een set standaard templates/formats en documenten (onder andere inkoop-/verkoopcontracten, non disclosure agreements, inkoop- en leveringsvoorwaarden en standaardparagrafen voor maatwerkcontracten), handleidingen en verwijzingen naar de FAQ. Kortom, een zeer diverse en leerzame stage waar jouw inbreng telt!

Wat vragen wij van jou?

Je bent een stagiair die houdt van aanpakken, initiatief toont en passie heeft voor het bedrijfsjuridische vak.

Verder:

 • Volg je een bachelor- of masteropleiding rechten.
 • Beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Heb je een gezonde dosis humor en houd je van plezier tijdens het werk.
 • Is het een pré als je (enige) kennis hebt van of affiniteit hebt met onderzoeksinstellingen, internationale betrekkingen of projectmanagement.

Wat bieden wij jou?

 • Een leerzame stage voor 4-6 maanden voor 32 – 40 uur in de week.
 • Startdatum in overleg.
 • Ruimte voor je eigen ideeën en initiatieven.
 • De mogelijkheid om aan je stageopdrachten te werken.
 • Een goede balans tussen begeleiding en zelfstandig werken.
 • Een hybride werkvorm, waarbij je zowel thuis als op kantoor werkt.
 • Een stagevergoeding en gebruik van een bedrijfslaptop.

Over KWR

KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en de internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en worden er proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

De afdeling Corporate Services ondersteunt de onderzoeksafdelingen op gebied van financiën, ICT juridische zaken, facilitaire diensten, milieu- en vergunningenbeheer en projectmanagement.

Contact

Heb jij interesse in een brede en uitdagende stage binnen een dynamische organisatie? Stuur je motivatiebrief en CV naar vacancy@kwrwater.nl.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze stage kun je contact opnemen met Anouk Bouwhuis (manager Corporate Services/CFO), telefoonnummer 030-6069695 of per e-mail anouk.bouwhuis@kwrwater.nl.

Voor informatie over de stageprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (HR-adviseur), telefoonnummer 030-6069633 of per e-mail eduard.post@kwrwater.nl.


kwr