Stage Penitentiaire kamer Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Datum bericht: 17 februari 2023

De penitentiaire kamer van het gerechtshof in Arnhem is op zoek naar

een stagiairevoor de periode van 01 mei 2023 tot en met 31 augustus 2023

Tijdens deze stage krijg je de unieke kans om achter de schermen te kijken bij de penitentiaire kamer, die als enige rechterlijke instantie in Nederland belast is met de behandeling van hoger beroepen die zijn gericht tegen beslissingen over tbs-, PIJ- en ISD-zaken en in hoogste instantie beslist.

De duur van de stage bedraagt vier maanden, voor minimaal 32 uur per week.  Wij bieden een stage- en reiskostenvergoeding.

Bij meerdere geschikte kandidaten, kijken we ook naar de invulling voor het laatste trimester.

Werkzaamheden
Als stagiaire vervul je een ondersteunende rol, hoofdzakelijk door het maken van voorbereidingsnota’s voor de raadsheren en raden over zaken die op de zitting worden behandeld. Ook het analyseren van wetgeving, jurisprudentie, vakliteratuur en schrijven van notities kan tot je takenpakket behoren. Tijdens de stage is er voldoende gelegenheid om zittingen bij te wonen, eventueel ook van andere zaken dan die van de penitentiaire kamer.

Profiel
Voor deze stage is de penitentiaire kamer op zoek naar een enthousiaste student in de masterfase van de rechtenstudie met belangstelling voor het strafrecht. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

• Ervaring met Microsoft Office
• Goede juridische uitdrukkingsvaardigheden
• Zelfstandig en proactief

Geïnteresseerd?
Stuur jouw motivatiebrief, CV en een overzicht van alle tot dan toe behaalde studieresultaten op de universiteit naar solliciteren.Hof-ARLE@rechtspraak.nl. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Mocht je aanvullende vragen hebben, stel deze dan gerust per mail!

Meer informatie en solliciteren.


Rechtspraak