Stagiair(e) economische kamer Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Datum bericht: 29 november 2022

We zijn op zoek naar een stagiaire vanaf januari 2023. De duur van de stage bedraagt drie à vier maanden, voor minimaal 32 uur per week. We bieden een stagevergoeding en indien relevant een reiskostenvergoeding.

Werkzaamheden

Als stagiair(e) vervul je een ondersteunende rol, hoofdzakelijk door het maken van voorbereidingsnota’s voor de raadsheren over zaken die op de zitting worden behandeld. Ook het analyseren van wetgeving, jurisprudentie, vakliteratuur en schrijven van notities kan tot je takenpakket behoren. Tijdens de stage is er voldoende gelegenheid om zittingen bij te wonen, ook van andere zaken dan die van de economische kamer. Binnen de economische kamer worden bijvoorbeeld vuurwerkzaken (waarin het kan gaan om het voorhanden hebben van of de handel in illegaal vuurwerk) en andere milieuzaken (zoals zaken over afvalstoffen) behandeld. Ook kunnen verschillende zaken die te maken hebben met beschermde diersoorten de revue passeren. Hierbij kan gedacht worden aan zaken waarin het gaat over de handel in beschermde diersoorten, maar ook aan zaken waarin op beschermde diersoorten wordt gejaagd.

Profiel

Voor deze stage is de economische kamer op zoek naar een enthousiaste student in de masterfase van de rechtenstudie met belangstelling voor het strafrecht. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Ruim voldoende studieresultaten
  • Goede juridische uitdrukkingsvaardigheden
  • Zelfstandig en proactief

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in bovenstaande stageplaats? Reageer dan via de button. Stuur jouw motivatiebrief, CV en een overzicht van alle tot dan toe behaalde studieresultaten van de universiteit op.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de HRM-afdeling via het volgende mailadres: solliciteren.hof-arle@rechtspraak.nl


Hof Arnhem-Leeuwarden