Stagiair(e) Integratie VluchtelingenWerk Nederland

Datum bericht: 11 januari 2024

Team Expertise van VluchtelingenWerk Nederland in Amsterdam zoekt een stagiair(e) voor eenheid Integratie, voor 16 – 32 uur per week. Stagiairs bij de eenheid Integratie houden zich met name bezig met het samenvatten en analyseren van (inter)nationale jurisprudentie op het gebied van integratie en verblijf in Nederland (rechtspositie, gezinshereniging, reguliere vergunningen – medisch, 8EVRM, inburgering, naturalisatie).

Hoofdtaak: jurisprudentie samenvatten

Je gaat je met name bezighouden met het samenvatten en analyseren van nationale en internationale jurisprudentie op het gebied van integratie en verblijf in Nederland (rechtspositie, gezinshereniging, reguliere vergunningen, inburgering, naturalisatie). Bij het samenvatten van de jurisprudentie maak je gebruik van VluchtWeb, de kennisdatabank van VluchtelingenWerk Nederland. Je onderzoekt wat de jurisprudentielijn op een bepaald deelgebied is en of de uitspraak nieuw, dan wel belangrijk is. Daarnaast kun je gebruik maken van de eigen bibliotheek van VluchtelingenWerk. Tijdens het tweewekelijkse jurisprudentieoverleg licht je een deel van de door jouw samengevatte uitspraken toe.

Daarnaast bestaat (bij goed functioneren) de mogelijkheid om andere werkzaamheden te verrichten, te weten:

Uitzoekvragen

Op verzoek van medewerkers zoek je vragen uit op het gebied van integratie en verblijf. Dit uitzoekwerk gebeurt door gebruik te maken van VluchtWeb en de eigen bibliotheek van VluchtelingenWerk.

Overige werkzaamheden

Op verzoek van medewerkers verricht je overige werkzaamheden, zoals het leveren van een bijdrage aan een project, een inhoudelijk document of aan het verzamelen/ordenen van informatie op VluchtWeb.

Wij zoeken

Een Universitaire student Nederlands recht (bij voorkeur bestuursrecht en vreemdelingenrecht), aan het eind van de bachelorfase of bezig met de master, die gemotiveerd is om voor VluchtelingenWerk te komen werken.

Verdere functie-eisen

 • bereidheid om je voor 104 werkdagen aan de eenheid te verbinden, voor minimaal 2 dagen in de week;
 • precies kunnen werken;
 • zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • sociaal vaardig, enthousiast, flexibel en stressbestendig;
 • goede beheersing Nederlandse taal;
 • zorgvuldig kunnen omgaan met vertrouwelijk materiaal en zich kunnen houden aan de geheimhoudingsplicht;
 • bereid zijn tot het ontvangen van begeleiding en deelname aan scholing of deskundigheidsbevordering.

Wat bieden wij?

 • boeiend en inhoudelijk werk, waarbij kennis van jurisprudentie gebruikt wordt voor het ondersteunen van procedures op het gebied van integratie en verblijf;
 • de mogelijkheid om je deskundigheid te vergroten op het gebied van het vreemdelingenrecht;
 • een degelijke inwerkperiode en deskundige werkbegeleiding;
 • voor stagiaires geldt een vergoeding van € 300,- bruto per maand bij 2/3 dagen stage per week en € 500,- bruto per maand bij 4/5 dagen stage per week.
 • als je geen OV-studentenkaart hebt is de regeling woonwerkverkeer van VluchtelingenWerk van toepassing (zie art. 7.2, lid 1 en art. 7.19 van de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening);
 • de mogelijkheid om interne scholingsmogelijkheden te volgen.

Let op: een stage dient gekoppeld te zijn aan een universitaire opleiding. Indien je binnen zes maanden na afstuderen reageert, wordt het nog gezien als stage. Ben je reeds langer dan zes maanden geleden afgestudeerd, dan kom je als vrijwilliger in dienst. Inhoudelijk is er geen onderscheid, maar als vrijwilliger maak je geen aanspraak op een stagevergoeding (wel op een reiskostenvergoeding).

Voor meer informatie, neem contact op met:

Gayle Campbell

Senior Consulent Integratie

E-mail: gcampbell@vluchtelingenwerk.nl

Tel: 020-3004601

Sollicitaties (CV + motivatiebrief) kunnen per e-mail aan de hierboven genoemde persoon worden gestuurd. (Online) sollicitatiegesprekken vinden plaats de week erna. Startdatum zo snel mogelijk.


VluchtelingenWerk Nederland