Stagiair projectontwikkeling Migratie & Mensenrechten, Justice & Peace (Den Haag)

Datum bericht: 2 maart 2023

Ben jij een enthousiaste en overtuigende netwerker, wil je ervaring opdoen met lobby, campaigning of projectontwikkeling, en ben je op zoek naar een stage met een grote maatschappelijke impact? Kom werken als stagiair bij het Migratie & Mensenrechten programma van Justice & Peace!

Wij zijn op zoek naar een:

Stagiair projectontwikkeling Migratie & Mensenrechten
32 uur per week
Startdatum: zo snel mogelijk
Periode: +/- 6 maanden

Binnen ons programma Migratie & Mensenrechten hebben we een lange track record van lobby, interventies en projecten voor de verbetering van de rechten van vluchtelingen. De afgelopen jaren zetten wij hierbij in op het zichtbaar maken en versterken van de lokale solidariteit met vluchtelingen. In 2019 zijn we Samen Hier gestart: het eerste ‘community sponsorship model’ in Nederland. Samen Hier wil dat vluchtelingen via veilige routes naar Nederland kunnen (blijven) komen en bouwt aan een beweging in verschillende Nederlandse steden en dorpen waarin burgers een grote rol op zich nemen om daaraan bij te dragen. In samenwerking met lokale en nationale overheden geven inwoners vorm aan een humaan vluchtelingenbeleid door het bieden van veilige havens voor nieuwkomers. De komende jaren willen we deze Samen Hier-beweging verder uitbouwen naar een nationale en zichtbare beweging van actief burgerschap voor vluchtelingen. Jij zal meewerken aan het uitbreiden van de Samen Hier-beweging en het landelijke partnernetwerk.


Activiteiten:
▪ Je werkt mee aan een strategie voor grotere naamsbekendheid van Samen Hier in Nederland en helpt bij de uitbreiding van het partnernetwerk.
▪ Je benadert potentiële partners en supporters van Samen Hier in verschillende gemeenten in Nederland, zoals maatschappelijke organisaties, gemeentes of andere stakeholders;
▪ Hiervoor ontwikkel en update je relevant informatiemateriaal over Samen Hier, zoals flyers, factsheets en one-pagers die passen bij verschillende doelgroepen en partners.
▪ Je werkt aan de organisatie van (wervings)campagnes, community evenementen, partnerbijeenkomsten en awareness-raising activiteiten en denkt na over nieuwe manieren om de Samen Hier beweging te vergroten en versterken.
▪ Je houdt relevante nationale en internationale ontwikkelingen bij en signaleert kansen voor Samen Hier.
▪ Je verzamelt en creëert relevante content over migratie en Samen Hier voor social media, nieuwsbrieven, interviews, verslagen, flyers en advertenties.
▪ Je bent betrokken bij het gehele programma en denkt met het migratieteam mee over mogelijke verbeteringen van Samen Hier.


We zijn op zoek naar kandidaten met de volgende competenties en achtergrond:
▪ Minimaal derdejaars HBO/WO-student in relevante opleiding (zoals Migratiestudies, Sociale Wetenschappen, Bestuurskunde, Rechten, Media/Communicatie(-wetenschappen), Journalistiek of Event Management).
▪ Je hebt uitstekende Nederlandse en goede Engelse taalvaardigheid (gesproken en geschreven); je weet complexe boodschappen om te zetten in begrijpelijke en overtuigende teksten voor verschillende doelgroepen.
▪ Je vindt het leuk om nieuwe mensen te benaderen en hebt affiniteit en ervaring met het organiseren van verschillende soorten evenementen. Je weet op creatieve manieren mensen met elkaar te verbinden en naamsbekendheid te creëren.
▪ Je bent bedreven in het maken van verschillende soorten content voor een breder publiek, zo kun je naast social media content bijvoorbeeld ook informatieve flyers ontwikkelen.
▪ Je bent geïnteresseerd in het werk van Justice & Peace en in migratiethematiek in het bijzonder.
▪ Je brengt energie, initiatief en enthousiasme; je vindt het leuk om aan nieuwe dingen te werken.
▪ Je bent flexibel, weet goed overzicht te houden, kunt zelfstandig werken en vindt het niet erg om uit je comfort zone te komen.

Wij bieden jou:
▪ Stagevergoeding à €444,44 bruto per maand (op basis van 32 uur);
▪ Volledige reiskostenvergoeding (2e klasse);
▪ Een werkplek op ons kantoor in Den Haag centrum;
▪ Stagebegeleiding door een programmamedewerker van Justice & Peace;
▪ Goede werksfeer in een klein team waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan;
▪ Mogelijkheid om kennis te maken met de vele organisaties en mensen die zich inzetten voor vluchtelingen en mensenrechten.

Over Justice & Peace
Justice & Peace Netherlands is een non-profitorganisatie in Den Haag die zich inzet voor het bevorderen van mensenrechten en sociale rechtvaardigheid, wereldwijd en in Nederland. Om dit te bereiken, richten we ons op pragmatische, positieve en impactvolle benaderingen op lokaal niveau. Met onze innovatieve projecten en initiatieven als Shelter City en Samen Hier creëren we nieuwe manieren om lokale change makers samen te brengen en in hun kracht te zetten om bij te dragen aan duurzame, rechtvaardige en verwelkomende samenlevingen.
Justice & Peace is een werkgever die gelijke kansen biedt en moedigt sollicitaties aan van mensen die diversiteit in ons team kunnen brengen en stimuleert sollicitanten met een migratie-/vluchtelingenachtergrond om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een motivatiebrief (max. 1 A4) met cv aan Liselot van Zantvoort, programmacoördinator Migratie & Mensenrechten, naar: vacature@justiceandpeace.nl Vermeld daarbij dat je voor de positie ‘Stagiair Migratie & Mensenrechten programma’ in aanmerking wilt komen.

Deze vacature staat open tot de positie gevuld is, sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats. Neem voor meer informatie contact met ons op.


Justice and Peace 2022