Student-stage Notariaat Baker McKenzie

Datum bericht: 9 januari 2024

Informatie

Baker McKenzie is één van ‘s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoor, met 77 kantoren in 47 landen. Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. In Amsterdam werken circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen voor internationale en Nederlandse topcliënten.

Wil jij écht weten hoe het eraan toegaat op een internationaal advocatenkantoor? Kom dan een student-stage lopen! Wij bieden je de mogelijkheid om 8 weken fulltime mee te lopen op ons kantoor.

Functie

Het notariaat bestaat uit de secties Corporate Structures en Real Estate. De sectie Corporate Structures richt zich op de ondernemingsrechtelijke transactie- en adviespraktijk en de sectie Real Estate richt zich op de transactie- en adviespraktijk rondom vastgoed. Het notariaat bestaat uit 2 notarissen, ongeveer 30 kandidaat-notarissen en een aantal paralegals. De leden van beide secties werken nauw samen met andere secties, waaronder Banking & Finance, Corporate M&A en Tax en maken deel uit van diverse internationale Baker McKenzie practice groups. Door een hechte internationale samenwerking met de andere 76 Baker McKenzie kantoren in de rest van de wereld, worden op ongeëvenaarde wijze, zowel grensoverschrijdende als puur lokale transacties begeleid.

Als student-stagiaire van de sectie Corporate Structures ben je betrokken bij het structureren van vennootschappen in het kader van diverse transacties, zoals fusies en overnames, joint ventures en private equity investeringen. Als student-stagiaire van de sectie Real Estate ben je betrokken bij transacties en (her)financieringen op het gebied van commercieel vastgoed zoals kantoorgebouwen, winkelcentra en industriële gebouwen. Voor beide secties geldt dat je meewerkt aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en je levert o.a. bijdrage door het opstellen van documenten, het doen van onderzoek en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

Je kunt als student-stagiaire van het notariaat kiezen voor een stage op de sectie Corporate Structures of de sectie Real Estate. Ook is een gecombineerde stage mogelijk.

Ten slotte bieden wij de mogelijkheid om na je stage bij ons werkzaam te blijven als werkstudent of als kandidaat notaris.

Eisen

Baker McKenzie is altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiaires. Je kiest bewust voor een stage bij een groot, internationaal kantoor en kunt dit goed motiveren. Je zit minimaal in het derde jaar van je studie Notarieel recht en beschikt over een goed CV (met enige nevenactiviteiten) evenals goede cijferlijst. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal. Je wilt jezelf ontwikkelen en je kennis verdiepen en verbreden in een internationale omgeving. Ook vind je het leuk om op sociaal vlak actief te zijn binnen de sectie,

Interesse

Ben jij klaar voor deze uitdaging en herken jij jezelf in bovengenoemde functieomschrijving? Solliciteer dan middels het sollicitatieformulier. Graag ontvangen wij je CV, motivatiebrief, cijferlijst(en) en eventuele stagebeoordelingen.

We hebben gedurende het hele jaar ruimte voor student-stagiaires. Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Cameron Bavay, Campus Recruiter via de gegevens hieronder.

Cameron Bavay

Campus Recruiter

+31 20 551 7567

cameron.bavay@bakermckenzie.com


baker mckenzie logo new