Student-stagiaire Heuvelmans Advocaten (Venlo)

Datum bericht: 30 mei 2022

Voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in het strafrecht en tenminste de bachelor vakken straf(proces)recht hebben behaald, bestaat er de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen in de strafrechtadvocatuur bij ons kantoor in Venlo. Onze praktijk bedient voornamelijk de regio Limburg, Oost-Brabant, Amsterdam en Gelderland.

Over het kantoor

Het kantoor bestaat uit drie advocaten die zich vrijwel uitsluitend bezighouden met strafzaken. We behandelen zowel de wat kleinere strafzaken (bijvoorbeeld winkeldiefstallen) als grote strafzaken (bijvoorbeeld levensdelicten). Daarnaast zijn er verschillende specialismen binnen kantoor zoals overleveringszaken (Europees strafrecht) en de bijstand aan minderjarige verdachten. Op deze manier krijg je als stagiair(e) een goed beeld van de totale breedte strafrechtadvocatuur.

De functie

De werkzaamheden zijn breed, denk hierbij aan het beantwoorden van mails en de telefoon (van cliënten, het Openbaar Ministerie, de rechtbank, etc), het maken van notities voor de advocaten, het concipiëren van stukken, doen van jurisprudentie-onderzoek, etc. Er bestaat zeker ook de mogelijkheid om mee op pad te gaan, naar bijvoorbeeld de penitentiaire inrichting, het politiebureau (piketdiensten) of een zitting.

Hoe lang, wanneer?

De stage is voor minimaal twee dagen per week (de woensdagen en vrijdagen) en eventueel extra dagen naar keuze. We zoeken een stagiair(e) voor minimaal twee maanden.

We hebben nog stageplekken voor de periode:

sept-okt

nov-dec

jan-feb

Het startmoment is in overleg en vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met vakanties, tentamens, e.d.

Coronamaatregelen

Wij hebben een ruim pand waarbij de Coronamaatregelen vanzelfsprekend worden nageleefd. In verband met o.a. de geheimhouding van dossiers is het niet mogelijk deze stage thuis te verrichten.

Praktisch

Het kantoor bevindt zich op 2 minuten lopen van station Venlo en er is eventueel ook gratis parkeerruimte beschikbaar.

Bij interesse mail een motivatiebrief, C.V. en cijferlijst naar info@heuvelmansadvocaten.nl t.a.v. Lotna Kleczewski. Voor vragen kun je ons ook via de mail bereiken of even bellen naar 06-12696797.


Heuvelmans